Ki van itt?

Oldalainkat 1083 vendég és 2 tag böngészi

  • BatBen
  • SwireePaw
doom-hirNem, ez a cím nem Dr. Fátumot, a Fantasztikus Négyes legnagyobb ellenségét takarja, hanem az id software által 1993. december 10-én megjelentetett, klasszikus, kultikus, gyakorlatilag mindenki által ismert belső nézetes (vagy ahogy ismerni szokás: fps-)játékát, mert, igen, még ebből is készült képregény. És nem is semmilyen!
Kezdetnek például ez a szimpatikus pofa itt a szöveg mellett a játék főszereplője, akit csak úgy ismerünk, hogy a Doom Marine. Jellegzetessége volt, hogy az eddig megjelent három és fél plusz egy rész során soha, egyetlen árva szót sem ejtett ki, az egyetlen intelligens hang, ami a torkán kijött, a fájdalmas nyögés volt sebződés, leesés és bármi ilyen esetén. Ebből sok vicc is született, gúnyolták is érte, most viszont végre magyarázatot kapunk arra, miért nem volt soha hangja ennek a fickónak.
Ugyanis a játék főszereplője egy elmebeteg, akinél talán még egy bizonyos ex-Budapest Tv-s médiasz...ereplőnek is magasabb az intelligenciahányadosa (bár ezt a felvetést még komolyan vitatják, egyelőre nem bizonyított, hogy az IQ-skálának van negatív fele is). Ennek következtében a mostani képregényünk is a Chuck Norris és a Godzilla vs. Barkley által megkezdett soroatunkat gyarapítja, amit úgy is nevezhetnénk, hogy ez már annyira rossz, hogy már abban sem jó. (Bár nagy szívfájdalmam, hogy a világ legborzasztóbb képregénysorozatát egy másik oldal már elhappolta előlünk, de azért igyekszünk mi is lesüllyedni olyan mélyre. És nem, ne kérdezzétek, nem fogom elmondani, melyik az.) A képregény olvasása valószínűleg komoly mentális károkat fog okozni mindenkiben, ezért a linkre kattintást és a továbbolvasást, szigorúan ajánljuk mindenkinek. Továbbá megemlítendő, hogy a képregényben talált szövegek teljes egészében hibajavítottak, és igen, a Doom Marine a történetben tényleg így beszél. vagyis ha valaki úgy érzi, nem érti, mit olvas, esetleg azt, hogy mit lát, netán, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz, akkor az ne aggódjon. Aki viszont úgy érzi, érti mindezeket, az keresse fel gyógyszerészét, elmeorvosát, és sürgősen utaltassa be magát a pszichiátriára.
És ha végeztetek a képregénnyel, még nincs vége, ugyanis akárcsak a fentebb említett godzillás szösszenet esetében, itt is Lewis Lovhaug, más néven Linkara videója adta az ihletet a honosításhoz, aminek a nekikezdésénél nagyon csodálkoztam, hogy még senkinek se jutott eszébe megcsinálni ezt magyarul. Bár az igaz, hogy az eredeti digitális változat minősége kriminális, úgyhogy előre is elnézést, de ennél jobbat nem lehetett kihozni belőle. Azért remélem, így is élvezhető.
Ó, és igen. A képregény szigorúan felnőtt kategóriás cucc, ami nálunk azt jelenti, hogy csakis regisztrált felhasználók érhetik el.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta