Ki van itt?

Oldalainkat 908 vendég és 0 tag böngészi

drain-6-hirÉs igen, ez a nap is eljött, sikerült a végére érnünk egy mininek a HálóZsákon. Sajna elég kevésszer fordul ez elő még mostanában is.
A címből és a képből kikövetkeztethető talán, hogy a Drain címet viselő alkotásról van szó, annak is a hatodik részéről, ami bizony igen komoly fordító és beírói kihívás elé állított, ilyen irdatlan mennyiségű szöveggel ritkán lehet találkozni képregényben. Viszont a sok olvasnivaló mellé szerencsére szorult egy csipet akció is, ami annyiban merül ki, hogy igen, végre tényleg megküzd egymással a főszereplőnőnk, Tsinacu és Reidzsi, a vámpír, akit főhősnőnk még mindig azért akar kinyírni, mert amaz megölte a klánját és átváltoztatta őt. Gondolom nem lövök le túl nagy poént azzal, hogy a történet utolsó epizódjában sikerül is végre. Akinek meg mégis... az most így járt. A füzet alapvetően egyetlen hatalmas nagy kaszabolós csatajelenet két piszok gyorsan gyógyuló, kvázi halhatatlan lény között, így egy darabig elszeletelgetik egymást, mire dűlőre jutnak egymással. És a harc jellege folytán a képeket alapvetően a vörös (a vér) a fehér (a háttér) és a fekete (a szigorúan kötelező hiperlaza és hiperstílusos bőrruci, ami egy magára valamit is adó vámpír számára alapkövetelmény, de Tsinacu esetében szerintem ezt senki sem bánja különösebben) uralja. És persze csakis regisztrált felhasználóknak érhető el.
És itt is szeretnék még köszönetet mondani Sepinek, aki volt olyan kedves és megrendelte és beszkennelte ezt a számot, ami mind a mai napig nem jelent még meg digitálisan más formában.

És mellé valami kissé szokatlan.
Nemrég megkeresett minket egy irodalmi oldal gazdája, hogy tegyük ki a linkjüket. A Fiction Kult nevet viselő oldalról van szó, amit oldalt már meg is találhattok a gyűjteményünkben. A bemutatását a fórumon Glandon néven fellelhető felhasználónkra bízom inkább, íme:
"Fiction Kult nonprofit alapon működő online magazin, mely elsődlegesen a fantasztikumhoz kapcsolható irodalmi, kulturális és művészeti cikkeket, novella és regényfordításokat, valamint képregényeket közöl. Az oldalon jelenleg négy képregény fut párhuzamosan – melyek hetente több résszel bővülnek – valamint két online történet (egyikük Cory Doctorow Kistestvér c. regénye, a másik saját szerzemény). Fentiek mellett az FK rendelkezik egy böngészhető könyves adatbázissal (Könyvtár), illetve rendszeresen megújuló kiemelt témával jelentkezik az oldal, amit az alkotók cikkeikkel megpróbálnak minél alaposabban körüljárni."

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta