Ki van itt?

Oldalainkat 576 vendég és 1 tag böngészi

  • Anorien

Sziasztok!

Békés, boldog karácsonyt mindenkinek! Ajándékok, családi összejövetelek, ünnepi ételek, karácsonyi énekek, emellett egy képregényes oldal nem is igazán tud olyasmivel előállni, ami csábítóbb lehetne mindennél, és nem is áll szándékunkban. A karácsonyt megelőző napon viszont fő Fantom-honosítónkkal, kittel együtt összefogtunk most, hogy megpróbáljuk kicsit megalapozni már most, kora délelőtt a karácsonyi hangulatot nektek. Karácsonyi különszámok jönnek most, szám szerint három, lássuk hát sorjában, mik vannak a Télapó zsákjában vagy mit hozott a Jézuska a fa alá, kinek hogy tetszik:

Éj-mélyből elmereng
- csing-ling-ling - Szán Csenge.
Szán Csenge - csing-ling-ling -
tél csendjén halkan hív.

Földobban két nagy ló
- kop-kop-kop - nyolc patkó.
Nyolc patkó - kop-kop-kop -
csönd-zsákból hangot lop.

Szétmálló Pudingfej
- csing-ling-ling - Szán Csenge.
Szán Csenge - csing-ling-ling -
tél öblén távol hív.

jingle-belle-v1-hirGondolom sokan ismeritek Weöres Sándor versét, de nem tudtátok, hogy ez az eredetije, melyet a költő akkor írt, amikor találkozott a Télapó lányával. Persze akkoriban még titok volt, hogy mindenki kedvenc Mikulásának van egy csemetéje, de mostanra, az információs társadalom korában ez közismert tény. Ám ha még így se lenne ismerős, szerencsére a Télapó pár évvel ezelőtt leült Paul Dinivel, az ismert amerikai képregényíróval, hogy elmesélje neki a lánya kalandjait, amik aztán meg is jelentek képregényes formában. A legelsőt nyújtjuk át most nektek ezek közül, ami a Szán Csenge v1 címet viseli, és amelyben Csenge, a Mikulás kedves, engedelmes, aranyos kislánykája egy apró bakit követően véletlenül elszabadítja Görgeteg Förgeteget, a gonosz jégvarázslót, aki aztán elég komoly gondokat okoz majd az Északi-sarkon. De szerencsére a lemmingek már készenlétben állnak, hogy (nem először) megmentsenek mindenkit.

Sose akarj szórakozni a lemmingekkel. Azt javaslom, mindenki fogadja meg ezt a tanácsot.

marvel-holiday-2007-hirA valós történeteken alapuló elbeszélések után térjünk vissza a képzelet világába, abból is az egyik legismertebb képregényes univerzumba, a Marvelhez. A 2007-es karácsonyi különszám van most soron a kiadótól, amiben természetesen lesz majd Pókember is, aki a képen is látható módon felcsapott karácsonyi cukrászsütemény-kiszállítónak, de Rozsomáknak is meggyűlik majd a baja egy elszabadult Télapóőrrobottal. Ám lesz még emellett egy karácsonyi ajándékosztás is egy eddig honosításban még nem ismert csapattal, a Lonersszel, akiket amúgy az olvasók a Runaways (Szökevények) első sorozatának oldalain ismerhettek meg. És végül a kiadványt egy örökös kérdés feltételével fejezzük be, mely azt feszegeti, mit jelent vajon a karácsony. A Hírharsona egyik újságírójának állása múlhat azon, hogy megválaszolja ezt a kérdést, de szerencsére Reed Richards a segítségére siet ebben. (Megjegyzés: a történet a Secret Invasion c. 2008-as nagy Marvel-esemény egyik előzménytörténete, de jellegének köszönhetően megközelítőleg nulla információval szolgál arról, miről is szólt az a történet.)

És végül de nem utolsósorban átadnám kit kollegának a szót, hogy röviden bemutassa nektek, miként is ünnepli a Fantom-részlegünk a karácsonyt idén:

hir-fantom-xmasspec2009Hogy egy kis Fantom is jusson az ünnepekre, itt egy három, időben egymástól meglehetősen távol eső történetből álló házi gyártású különszám. E történetek stílusa némiképp eltér a népszerű skandináv Fantomokétól, de klasszikus Fantom frissítés már úgyis nagyon rég volt. Elsőként a több mint hetven éve futó "Az Elveszettek Ligája" címre hallgató Lee Falk klasszikus olvasható Ray Moore rajzaival illusztrálva. Ezt követi a "Floradoni rejtély", mely az első sztorihoz hasonlóan vasárnapi képsorként jelent meg először 1998-ban. Ez volt Falk mester utolsó vasárnapi képsora, melyet George Olesen és Fred Fredericks illusztrált. Az időutazás végén pedig egy 2007-es Moonstone karácsonyi történetet olvashattok, mely eredetileg a "Silent Knight" címre hallgat.

matine-hir-xmasÉs a végére frissítettük a Matinét is. Ezúttal nem egy kisfilmet adunk nektek, hanem KETTŐT. Elsőként ALF az amit nézhettek. Bár igaz, hogy most a negyedik rész jönne, de karácsony alkalmából ugrunk egyet a 12-es részre, amiben a Tanner család a karácsonyt ünnepli, először úgy, hogy Alf is velük van. Tehát a bonyodalom és a vicces fordulat garantált.
A másik vetítőteremben pedig egy új sorozat indul, a pár évvel ezelőtt készült új Fantasztikus Négyes rajzfilm első részével. A négyes az első részben pedig máris egy kozmikus ellenséggel szűri össze a levet, a nálunk most lezajlott Megsemmisülésből is ismert Ronannal, a vádlóval. Tehát lesz itt is minden (ahogy a képregényekben is), akció, humor, stb. Mindkét rajzfilmet szinkronosan tekinthetitek meg, jó szórakozást kívánunk hozzá.

Nos, ennyi volt mára, de természetesen az ünneplésnek még koránt sincs vége a HálóZsákon. Holnap és holnapután Farek mester jelentkezik majd, és akik régebb óta látogatják az oldalt, azok már előre sejthetik, mit jelent ez. De utána is jövünk még, hogy csupa-csupa különleges frissítéssel szolgáljunk majd nektek egészen az év legutolsó napjáig. Addig is egyetek sok bejglit (csak ne a miénket, nekünk is szükségünk van még a borítómágusunkra), szaloncukrot, édességet, hogy aztán legyen majd mit leadni az ünnepek után is.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta