Ki van itt?

Oldalainkat 845 vendég és 1 tag böngészi

  • acculse

Sziasztok!

hr-returnKarácsony másnapján visszazökkenünk a rendes kerékvágásba a tegnapi alternatív történet után, és ténylegesen folytatjuk az Újjászületett Hősök sztorijának elmesélését. A Galactus jelentette fenyegetés elmúlt, a hősök tovább élik boldog vagy boldogtalan életüket. Látszólag minden rendben van, de hőseink nem is sejtik, hogy egy Galactusnál is nagyobb veszedelem fenyegeti őket az Égiek személyében. Az égiek, ez a csillagjáró faj, felfigyelt Franklin Richardsra, aki a hősök látszólagos halálakor képességei öntudatlan segítségével megmentette őket, és a saját maga által alkotott zsebuniverzumba helyezte át mindegyiküket. Úgy vélik, Franklin lassacskán megérett arra, hogy csatlakozzon hozzájuk, mint legújabb tagjuk, de ennek van egy feltétele: mint ahogy egy jól sikerült kísérlet után a tudós eltakarítja az eszközöket, úgy kell Franklinnak is eltakarítani a saját kísérletét. Magyarán: valamelyik világnak halnia kell. Vagy annak, amelyikben született, vagy pedig annak, amelyikben a szülei és a többi hős újjászülettek. De hát hogy hozhat meg egy kisgyerek egy olyan döntést, ami valamelyik világban élő és lélegző emberek milliárdjainak halálával járna? Éppen ezért az Égiek elküldik egyik társukat, Ashemát, hogy segítsen Franklinnak döntést hozni, s felügyelje őt. Közben a „valódi” Marvel univerzumban a Banner által magára hagyott Hulk érthetetlen módon egyre erősebbé válik, miközben… haldoklik?!? Valami rejtélyes dolog vonzza őt a Central Parkba, ahol az utolsó csata zajlott Végítélet és a hősök között, és senki, sem a hadsereg, sem a Mennydörgők, sem Herkules nem állhat az útjába. Hozzácsapódik mindenki kedvelt Pókembere (akinek a szerepeltetése véleményem szerint abszolút felesleges húzás volt, de nyilván még több füzetet lehetett eladni, ha ő is szerepel a címlapon), s együtt látogatnak el a hősök világába – Dr. Strange önkéntelen segítségével –, hogy a két Hulk ismét egymásra találjon. Közben a hősök, Franklin segítségével, értesültek a veszedelemről, de mit tehetnének a szinte isteni hatalommal bíró Égiek ellenében? Szerencsére nem csak Ashema van hatással Franklinra, hanem fordítva is, ezért a hősök kapnak egy lehetőséget, hogy távozásukkal megmentsék mindkét világot, még ha ezzel el is veszítik azokat az embereket, akiket itt szerettek. De ne gondoljuk azt, hogy minden könnyen és zökkenőmentesen megy a maga útján, hiszen ne felejtsétek el, hogy nem csak a hősök kerültek ebbe a világba, hanem Fátum doktor is, aki tisztában van vele, hogy az isteni hatalom nem lehet máshol jó helyen, csakis az ő kezében…
Jöjjön hát a második történet, az Újjászületett hősök: A visszatérés, melyből megtudhatjuk, hogy hőseink hogyan is jutnak vissza saját eredeti világukba, mi történik a két Hulkkal, mivel képes Pókember elvenni a mindig vidám Amazon jókedvét, és mit tervez Fátum. Olvassátok és ne felejtsetek el értékelni, valamint a fórumon várjuk mindenki véleményét.

matine-hir-xmas2És a végére egy kis meglepetés. Mivel a Jézuska és a Mikulás is egyaránt úgy találta, hogy az olvasóink mind jó gyerekek voltak, megajándékozunk titeket még két újdonsággal a Matinéban, ami egy kisebb átalakuláson esett át. Nevezetesen ez is blog formátumú lesz a jövőben, akár csak a többi rovatunk. Idővel majd persze komolyabb átalakuláson is keresztül fog esni, de egyelőre legyen ennyi elég. És most térjünk is rá, hogy mi az a két új műsor, ami tovább bővíti a karácsonyi matinét. Elsőként az idén év elején amerikában kiadott Hulk vs Rozsomák történetet nézhetitek meg, ami a Hihetetlen Hulk 181-es számának az eseményeit dolgozza fel egy kicsit másként, sok vendégszereplővel. A másik rajzfilm amit megnézhettek, pedig nem más, mint a 2008-ban indult Rozsomák és az X-Men című rajzfilmsorozat első része. Mind a Hulkos egyrészes történet, mind a sorozat nagy siker volt, ahol leadták, így bízunk benne, hogy a ti tetszéseteket is el fogja nyerni. Mivel ezeket a rajzfilmeket nem adták ki nálunk, és a tévében sem vetítették, így sajnos nem áll rendelkezésünkre szinkron hozzá, viszont az angol hang mellé van magyar felirat, így azok is élvezhetik a rajzfilmeket, akiknek nem értenek angolul. Különlegesség, hogy a Rozsomák és az X-Men rajzfilmhez a már ismert honosító, a NewGen-es BuB készítette a feliratot. Jó szórakozást a rajzfilmekhez, amelyek előreláthatólag újév napjáig lesznek megtekinthetőek. További kellemes karácsonyt nektek.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta