Ki van itt?

Oldalainkat 1191 vendég és 1 tag böngészi

  • SwireePaw

Sziasztok!

Hétfőn, mint tudjátok, elkezdődik a 2010-es évad a HálóZsákon, új képregényekkel, új sorozatokkal, és persze a régi történetek folytatásaival illetve befejezéseivel. Viszont az elmúlt év tapasztalatai alapján egy kicsit módosul a frissítési rendszerünk, meg azon kívül lesz pár apró változás az oldalon. Most megpróbálom ezeket csokorba gyűjteni nektek:

  • Először is, ami a legfőbb, a napi frissítési rendszer megszűnik. Ez annyit tesz, hogy idén nem fogunk mindenáron arra törekedni, hogy mindennap kikerüljön valami az oldalra, ám ennek ellenére valószínű, hogy így is több száz új füzettel fogtok nálunk találkozni. És azért van ez ennyire pofátlanul kiemelve, hogy ha netán nem találnátok egy nap új képregényt az oldalon, nem kell rögtön pánikba esni.
  • A frissítések kicsit rendszerezettebbé váltak. Sikerült beüzemelnünk zozinak hála egy belső használatra szánt naptárat, amiben igyekszik a tagság viszonylag kiszámíthatóvá tenni a sorozatai megjelenését, ami nekünk és persze nektek, az olvasóknak is megkönnyíti majd, hogy az esetleges kedvenceitek mikor jelennek meg legközelebb. Még nem minden tisztázott, de a következők szerepelnek a tervek között:
      • A hétfő mostantól a Fantasztikus Négyesé. Ezen belül nem lesz stabil, előre meghatározott rendszer, de az biztos, hogy idén sor kerül az ötödik John Byrne-kötetre, valószínűleg teljes egészében, folytatódik a DeFalco-féle éra is (erről majd szerdán a doki nyilatkozik bővebben), belekezdünk a viszonylag frissnek mondható Mark Millar-Bryan Hitch nevével fémjelzett 16+4 részes folyamba, ami jövő év végéig fog menni, lehet, hogy elindul a Fantastic Four v3, a közvetlen a Hősök Újjászületése után indult sorozat, természetesen folytatódik még a Marvel Kalandok F4-válogatás is, és ezen kívül lesz még biztosan jó pár minisorozat és egyéb, F4-hez köthető dolog.
      • Ezentúl minden második kedden egy Szellem fog idevándorolni Bengáliából, hogy a koponyás gyűrűjével igazságot osszon, vagyis kit kibérelte magának és a Fantomnak ezeket az időpontokat. A Vándorló Szellem amúy valószínűleg a Macskanővel fog osztozni ezen a napon márciustól kezdve. (erről még lesz szó lentebb.)
      • Szerdán a megszokott módon sámson doki jelentkezik majd, hogy nála hogy alakulnak a dolgok, a következő szerdán részletesen is megtudhatjátok. Ehhez kapcsolódik azonban, hogy a doki egy kivételével minden DC-képregényét átköltöztette a NewGenhez, amiért természetesen a megfelelő módon megátkoztuk hétszer hetvenhét évre. Így az őáltala készített DC-ket (Supergirl v5, Teen Titans v3, a most megkezdett Johns-féle Action Comics, Wonder Woman v3, stb.) ott keressétek. De még hozzátenném, hogy ettől még DC lesz az oldalon, és nem csak a Catwoman v3, de így természetesen jóval kisebb mennyiségben.
      • A csütörtök-péntek vegyes nap, legalábbis egyelőre. A keddel együtt ez a nap lesz az én játszóterem és egyben az összes többi tagtársunk sorozatainak otthona is. Részemről valószínűleg február vége felé jelentkezek majd egy kisebb listával, hogy az általam vitt sorozatokra milyen ütemben lehet előreláthatólag számítani. Nagyon sok mini van közte és három új hosszabb távú sorozat is, így még nem teljesen tisztázott, hogyan lehetne kényelmesen elhelyezni őket, hogy mindenkinek jó legyen.
      • A TransFormersek hétvégére költöztek. A szombati nap lesz ezentúl az övék, úgy éreztük, az egyik, ha nem a leglátogatottabb részlegünk megérdemli, hogy a hétköznapok szürkeségéből a hétvége kiemelt helyére kerüljön. Az eddig itt fészkelő Macskanő-Póklány párosból a Macskanő szinte biztos keddre csúszik, hogy a Fantommal legyenek párban, a Póklány pedig némi honosítástechnikai változásoknak (gyakorlatilag innentől Sepi szkenneli be az összeset, ami radikális megnöveli az elkészítés idejét) köszönhetően kiszámíthatatlan megjelenésűvé és jóval ritkábbá válik majd.
      • A vasárnap Aldarion játszóterévé válik. Az általa készített, nagy népszerűségnek örvendő sci-fi/fantasy képregények, mint a WarHammer, a World of WarCraft, és majd nemsokára egy új, videojáték alapján készített WildStorm-sorozat is itt kapott helyet.
      • Ezen kívül persze számos más sorozatunk lesz még és az ongoingok se maradnak el, de azoknak a megjelenése nem elég stabil ahhoz, hogy helyhez kössük őket.
      • A fentebbi listát egyvalami írja csak felül, továbbra is lesznek adott dátumokhoz kötött frissítéseink, amik megbolygathatják majd a fentebbi rendet. És előre szólok, a TransFormerst is fogja érinteni, igen. Mielőtt megint egy tucat hozzászólás érkezik majd, hogy miért nem volt TF akkor, amikor szokott...
      • És végül még annyit, hogy a fentebbi lista az év első felére lesz érvényes. Júniusban mi is kiértékeljük majd, milyen eredménnyel járnak ezek a változások és az alapján módosítunk, ha kell.
  • Amint az a Red Son esetén is feltűnhetett már sokaknak, a frissítések bejelentése is módosul. A régi rendszer, mely szerint egy hírben jelentjük be a főoldalon és mellette egy hozzászólásban a neki otthont adó témában a fórumon, nem szűnik meg, viszont mellé lesz egy másik változat is. Ez röviden annyit takar, hogy az adott képregény galériájában az értékelő csillagok felett és egyben a letöltőoldalra vezető link alatt is lesz egy-egy közvetlen link az adott képregény fórumtémájába, hogy aki véleményt akar mondani róla, az rögtön megtehesse keresgélés nélkül. Ezzel egyrészt nekünk is könnyebb lesz előre időzíteni a képregényeket, másrészt az olvasókat is megkíméli attól, hogy kikeressék a képregények topicjait. És reméljük, nem is fog kavarodást okozni majd utólagosan sem a fórumunkban.
  • A végére pár szó azokról a sorozatokról, amik iránt még tapasztalunk is minimális fórumaktivitást és még nem lettek említve fentebb:
      • Tarot lesz, de nagyon ritkán. Nagyon közvel vagyunk az amerikai megjelenéshez, így idén nyolc füzetnél többre senki se számítson.
      • A Hősük Újjászületésének, akármilyen hihetetlen, még mindig nincs vége, mivel azonban a maradék 13 füzet már rám lett osztva, én igyekszem elérni a beírókkal, hogy azok idén lemenjenek (mondjuk ha valaki beíró és úgy érzi, olthatatlan vágyat érez arra, hgy segítsen a HálóZsáknak végleg lezárni a Heroes Rebornnal vívott lassan három és fél éves csatáját, teljes lelki nyugalommal jelentkezzen nálam a fórumon, nagy szívességet tenne). Karácsonyra biztos, hogy mást fogtok kapni.
      • Folytatódni fog a Megsemmisülés... amennyiben csoda történik és jelentkezik beíró, mert eddig nulla füzetre van a szükséges húszból. Amennyiben nem akadnak jelentkezők, akik meg is csinálják, az Annihilation Conquest meghatározatlan időre csúszik. Addig biztos nem kezdünk bele, amíg legalább az első 13 füzetet nem látom beírva.
      • Hulkok lesznek, erről majd a doki nyilatkozik szerdán bővebben.
      • Az Angyalok is felbukkannak, persze, mivel azonban a mostani beírójuknak, gorgiasznak gondjai támadtak az egészségével - és ezúton kívánunk ismét  neki jobbulást és javasoljuk, ti is tegyétek nyugodtan ugyanezt - így azok most bizonytalan ideig szünetelnek, illetve Farek próbál rájuk beírót találni. (Ennek folyománya amúgy, hogy gorgiasz többi sorozata, pl. a szokatlanul népszerűvé vált M.O.D.O.K. 11-e is most jó darabig állni fog).
      • Állítólag idén megint folytatódni fog a Spawn. A beírója visszatért a nethalálból és fordító is lett rá, úgyhogy akit érdekel McFarlane karakterének a története, az nyugodtan küldjön pár ezer biztató szót a fórumba a csapatnak, hátha kicsit nagyobb kedvvel lendülnek bele a honosításba.
Ja, és nem, nem fogom színezni ezentúl a híreket, csak most, hogy a szövegben ne vesszenek el a lényegi dolgok.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta