Ki van itt?

Oldalainkat 726 vendég és 0 tag böngészi

avengers-annual-10-hirÉs igen, végre eljött ez a nap is. Több évnyi előkészítés kellett hozzá, és elég sokáig, sőt, nagyon sokáig parkolópályára volt kényszerítve emiatt a mai frissítésünk is, ám akkor is megérte. Ettől a naptól kezdve az év hátralévő részében minden hónap harmadik péntek ezennel Vadóc-nap lesz a HálóZsákon. És mi mással is kezdhetnénk ezt a gyönyörű sort, mint a déli virágszál legelső felbukkanásának történetével, amire a Bosszú Angyalai 1981-ban kiadott, 10. éves különszámában került sor, és melyet természetesen a karakter szülőatyja, Chris Claremont írt és Michael Golden rajzolt, akinek a leghíresebb műve emellett talán a Mikronauták-sorozat eleje volt.
És igen, egy Bosszú Angyalai-képregény, aminek a honosításához Fareknek kivételesen nem volt semmi köze. Már ha leszámítjuk, hogy átlag negyedévente nyaggatott az elmúlt jó két, két és fél évben, hogy mikor rakjuk már ki végre.
És hogy miről is szól konkrétan ez az epikus jelentőségű mű? Gyakorlatilag ha vettek egy pillantást a borítóra, minden kiderül. A címlap maga egy ajánló, melyből is megtudhatjuk, hogy bizony a nagy amerikai legenda, Amerika Kapitány, csúfos vereséget fog szenvedni a füzet lapjain (már ha esetleg a hírben mellékelt kép nem volt eléggé nyomravezető ebben), ám itt még nem lesz vége, ugyanis a Föld legnagyszerűbbnek mondott szuperhőscsapatát is elég megalázóan legyőzi egyetlen támadó, és az egyetlen ok, ami miatt az nem döngöli a földbe végleg az állítólag hatalmas Bosszúangyalokat, hogy igyekeznie kell egy előre megbeszélt találkozóra.
Miután a bolygó legjobban szétvert hősei kénytelenek belátni, hogy nem tudtak elbánni egyetlen 16 éves lánnyal (aki a karakter tervezésének ezen szakaszában amúgy megközelítőleg negyven évesnek lett szánva, szóval így tessék viszonyulni az ábrázolásához is itt), belátják, hogy nagyobb esélyük van, ha beszállnak a quinjetjükbe, és meglepetésszerűen próbálnak meg, orvul visszacsapni, hátha így több esélyük lesz. Viszont így is sikeresen belekeverednek egy börtönlázadás kellős közepébe, és hiába próbálják tartani a frontot a Gonosz Mutánsok Testvériségével szemben, a vezetőjük, Rejtély, igen komoly meglepetéseket okoz nekik. Szerencséjükre felbukkan aztán Póknő is a színen, hogy megmentse őket. És hogy hogy kerül oda a női arachnid? Hát Vadóc nyomát követi, aki San Franciscóban igen komoly felbolydulást keltett az ottani - meglehetősen alacsony létszámú - szuperhős-közösségben egy tettével, melynek komoly hatásai lesznek aztán nem csak az ő, de egy másik, akkor különösen ismert, és különösen kiállhatatlan személyiséggel(?) bíró karakter további életében is, méghozzá annyira, hogy azokat bizony még most, közel harminc év után is szokás emlegetni a Marvelnél, ha ők kerülnek a középpontba.
Jó olvasgatást a különszámhoz, és ne feledjétek, jövő hónapban jövünk vissza, amikor is ugrunk egy szép nagyot az időben, és végre, nem is tudom már, mennyi kihagyás után, befejezzük a Vadóc v3-as sorozatot is a második történettel. Ami egyben meg is határozza majd a hónapok harmadik péntekjeinek programját a következő fél évben.

És mielőtt teljesen elfelejtem: Folytatódik a Mortal Kombat története, jön a 9.2-es fejezet, amiben kicsit visszatekintünk a Deadly Alliance eseményeihez, és ott is arra az epizódra, amikor is Sub-Zero elűzte a Lin Kuei nagymesteri címjét elbitorló Sektort. A mostani fejezet az ő történetét veszi kicsit szemügyre.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta