Ki van itt?

Oldalainkat 771 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok!

streetfighter-ii-00-hirA mai képregényünk icinyke-picinyke, majd igyekszem más olvasnivalóval pótolni. A Street Fighter II címet viselő sorozat felvezető, nulladik számáról van szó, amiben láthatjuk, hogy Ryu Indiába megy, és... Indiában van. Nos... nulladik számhoz mérten is elég szerény a cselekmény, de kapunk egy újabb visszaemlékezést Ryuról és Kenról, amikor még a dodzsóban tanultak (ez hányadik is... kb. tizedik eddig?).
Plusz, mivel ez így elég szerény lett volna, a sorozat egyik későbbi füzetéből kiszedtem az ottani háttértörténetet, és idecsaptam. A Street Fighter Legends: Sakura című négyrészes mini beharangozójáról van szó, amiben Kanzuki Karin elhatározza... megint... hogy kiáll Sakura ellen, hogy megtorolja a sértést, amit elszenvedett tőle. (Mivel valószínűleg idehaza az emberek 99%-ának fogalma sincs róla, ki ez: egy marha gazdag család örököslánya, aki egy japán középiskolában tanult egy ideig, és egyszer kikapott Sakurától egy bunyóban... azóta megszállottan üldözi egy visszavágó reményében. Egy mangában került sor az esetre, de a SF Alpha 3 japán játéktermi változatában ezt a sztorit hivatalossá tették.)
A nulladik számban felvezetett két mini (az SF II csak hatrészes, és igazság szerint az egész egy marha nagy felvezetés csak a Turbóhoz) felváltva fog menni a következő hónapok során, így mindkettő vége a jövő évre fog csúszni. De addig is legalább reménykedhetünk, hogy végre befejezik az USA-ban a Turbót, és az is elkezdődhet majd itt valamikor.

És ha már bunyózunk, ne álljunk meg itt. Utolsó fejezetéhez érkezett a Mortal Kombat történetének kilencedik része, egyben az Armageddont elmeséló trilógia első felvonása is. Megtudtuk, hogy ki áll a Tavent ért támadások hátterében, és a félisten nem is hagyja ezt annyiban. Feldúlja a Vörös Sárkány központját, a Nagymester azonban előrelátóbbnak bizonyul, mint hitte volna. Ráadásul sikerül egy igen kellemetlen helyzetbe keverednie, ami egy teljesen új kalandba sodorja majd aztán őt egy másik birodalomban.

És bár sokáig húztam, de végül csak kikerült a keleti RPG-k kliségyűjteményéből készült fordítás utolsó, negyedik része is. Nemsokára (nyáron) jön egy hasonló, kétrészes szösszenet is, ezúttal bölcs tanácsokkal látva el leendő, világuralomra törő zsarnokokat.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta