Ki van itt?

Oldalainkat 919 vendég és 2 tag böngészi

  • Dynerose
  • k@rcs1

Sziasztok!

Magyarországon hagyományosan május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermeknapot, ami most egy nap híján szó szerint a hó legvégére esett. Mint az elmúlt két évben már lassan megszokhattátok, ezen a napon csupa olyan képregénnyel szolgálunk, amik legfőképp a kicsiknek szólnak, de ugyanakkor az idősebbek is nyugodtan elmerülhetnek bennük, és felidézhetik általuk az ifjonti éveiket, legyen annak még csak pár éve vagy több évtizede.

disney-tpb-v5-hirAz első a sorban az immár harmadik évfolyamába lépett Disney-válogatásunk, az ötödik kötettel, ami most az előző kötetünknél írtakkal ellentétben picit talán konkurál az Egmont kiadó Donald kacsa zsebkönyveivel - aminek a létezéséről még mindig nem tudnak sokan, pedig tényleg kapható az újságárusoknál -, ugyanis a fő irányvonalat a Disney Italia történetei képviselik. Ugyanakkor ott nincsenek Fecchi-történetek, a HZs-válogatásban meg igen, így talán kiegyensúlyozzuk egymást.
Maguk a történetek szokás szerint kacsa-centrikusak. Az elsőben Donald, Daisy és a három kiskacsa egy elhagyatott olajfúrótoronyra érkeznek, ahol roppant különös események zajlanak, melyek komolyan gátat vethetnek egy népszerű sorozat legújabb epizódjának elkészültéhez. Viszont a megoldás egy képregényben rejlik, de olyan módon, amire hőseink eleinte nem is számítanának. Viszont Mickey Mouse is tiszteletét teszi majd, hogy bizony komoly kalamajkába keveredjen egy egériszonyatos elefánttal, amit kénytelen az okozott gondok miatt személyesen visszavinni a feladónak... ám ott egy hatalmas tétű sportfogadás körüli zűr fogadja, egerünknek pedig minden pszichológiai tanulmányát be kell vetnie, hogy elsimítsa auz ügyeket. De lesz itt még klasszikus, Carl Barks-fél Dagobert bácsis rövid történet egy kvízműsorról, sőt, egy 1961-es Chip 'n' Dale magazinból származó rövid történet is. Abból az időszakból, amikor a Disney-képregények még a fénykorukat élték, és szinte minden karakterüknek volt egy saját sorozata (még a Kasszafúróknak is!).
Az ötödik kötetet is az eddigiek honosítója, talgaby készítette, aki reméli, rajta kívül sokan akadnak még, akik élvezettel olvasnak végig pár kalandos Disney-történetet, felelevenítvén a kilencvenes évek elejét, amikor ezek a történetek a legszebb időszakukat élték idehaza.

hihetetlen-csalad-v1-hirA folytatásban továbbra is a Disney-nél maradunk, mégpedig a maga idejében méltán nagy sikert aratott szuperhős kaland, a Hihetetlen család adaptációjának gyűjteményes kötetével. A Disney és a Pixar stúdiók együttműködésből született film jópofa karaktereivel, pörgős cselekményével, és humoros dialógusaival remek görbe tükröt tart a mindennapos Marvel-DC szuperhős dömpingnek, nem utolsósorban azáltal, hogy több ismert karaktert is felvonultatnak az alkotók kisebb-nagyobb szerepekben.
A történetet nem hiszem, hogy nagyon részleteznem kellene: Bob Parr egy békés kertvárosban él felesége, Helen, és gyermekei, Lana, Will és Furi társaságában. Senki nem tudja róla, hogy 15 évvel ezelőtt ő volt Mr. Irdatlan, a szuperhős, aki feleségül vette egyik kolléganőjét, Nyulánykát, de a sors fintorának köszönhetően mostanra csupán egyszerű biztosítási kárbecslő, aki sikertelenül küzd az unalommal és a felesleges kilókkal. Mikor azonban egy rejtélyes nő, Mirage, egy titkos akció miatt egy távoli szigetre invitálja, nem habozik. Magára erőlteti a szűknek mutatkozó régi szuperhős-jelmezét, és újra nekivág annak, amihez a legjobban ért: megmenti a világot a Gonosztól...
A népszerű animációs film képregényadaptácójának magyar változatát Aldarion és beigli69 tolmácsolásában olvashatjátok.

superman-color-book-hirA harmadik honosításunk nem is igazán honosítás, hanem egy olyan különleges kiadvány, aminek nem sok párja akad az oldalon. A Marvel és a Hupikék törpikék-kifestők után (mely utóbbi amúgy minden idők legtöbbet letöltött füzete a HálóZsákon) Sepi grafikai csodatevésének hála bemutatjuk nektek a legismertebb és legrégibb szuperhős, Superman kifestőkönyvét és foglalkoztató füzetét! Lesznek itt labirintusok, kriptonitkerülgetés, lefüleljük Lex Luthort, segítünk Clark Kentnek, Lois Lane-nek és Jimmy Olsennek, egyszóval van itt minden, amire a picuroknak szükségük lehet az önmegvalósítás terén, már ami a foglalkoztató füzetek képességeinek hatáskörét illeti.
Mivel a kifestőt alapvetően papírra szánták, így javasolt, hogy aki szeretné ezzel meglepné kisgyermekét, az töltse közvetlen le, és nyomtassa ki neki. Az oldalak szupernagy méretben vannak emiatt fenn (1920-as szélesség, 500dpi-s felbontás), galériában való megtekintésük nem igazán javallott.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta