Ki van itt?

Oldalainkat 1195 vendég és 2 tag böngészi

  • Dynerose
  • k@rcs1

mk-blood-and-thunder-2-hirBár egyszer azt írtam, minden második péntek bunyós lesz, szerintem mi se gondoltuk volna, hogy a saját szerverünkkel fogunk komoly küzdelmet vívni ennek kapcsán. De legalább most már tudjuk, hogy az nem igazán van oda az "&" karakterért.
Üdvözlünk mindenkit a mai Mortal-mánia soron következő részében, amelynek első versenyzője a Mortal Kombat: Vér és mennydörgés második füzet nevet viseli. A neve hosszabb ugyan egy spanyol őrgrófénál is, de az olvasása nem fog sokáig tartani. Cserébe viszont rögtön ad egy feladványt: Sonya, Johnny Cage, Kano, Sub-Zero, Lance és Liu Kang kiállnak a Halálos Viadal küzdőterére. Az egyikük nem tér vissza onnan élve. Vajon melyikük?
Szóval a hatrészes mini második száma... bunyóval telik. És utána jön... még egy kis bunyó. Charles Marshall azt ígérte nekünk az első füzet végén, hogy a sorozat nem csak abból fog állni, hogy a szereplők véletlenszerűen összekeverednek és három oldalon keresztül verik egymást, de... nos, megsúgom, hazudott. Mindenesetre ennek következtében akcióban nem lesz hiány, és bár részemről a Malibu-szériának az elejét tartom a leggyatrábbnak, annyit meg kell majd hagyni, hogy a szöveg egyszerűen már annyira röhejesen túlzó, hogy az szerintem szándékos.
És igen, a saját mániám és a saját honosításom tiprom a saját hírében a sárga földig, de ezzel azt akarom kifejezni, hogy van a rossz sztoriknak (filmeknek, játékoknak, szórakoztatóipari dolgoknak) egy olyan szintje, amikor már átmennek jóba. A Vér és mennydörgés nekem ilyen. Egyszerűen jó volt honosítani, mert leállítja az agyat, és enged szórakoztatni. És azért most említem ezt, mert a második rész hozza ezt a legtöményebben, ez után kicsit érezni majd, hogy az író rájött, túl hamar akarja elhasználni az ötleteit, pedig hat részre kellene, de itt még a tipikus kilencvenes évek borzalmas kliséi és az MK világa olyan remekül keveredik, hogy egyszerűen imádni lehet csak.

mk-animated-2-hirDe ne hagyjuk itt abba, mert Sepinek hála, aki a beírói feladatok, az oldal designja és még számtalan egyéb teendője mellett még mozigépészkedik is, beüzemeltük a lassan másfél évtizedes amerikai Mortal Kombat animációs sorozat, a Defenders of the Realm második részét is, ami a sorozat egyetlen olyan epizódja, ami köthető akármelyik másikhoz. Az első részben említett Scorpion-féle invázió lesújt a Földre, és ha azt hittétek, hogy egyetlen bosszúálló szellem aligha felel meg az invázió fogalmának... jól gondoltátok. Ezért hozott magával egy sereg csontvázharcost, és - ezt imádni fogjátok - a saját légierejét is. De mindez csak elterelés lesz, mert a nindzsa nagy erőkkel kutat közben egy mérhetetlen erejű hatalomforrás iránt, és bizony csak a Kiválasztottak akadályozhatják meg abban, hogy megszerezze azt (már csak azért is, mert a jelek szerint a komplett Külső Világ teljesen kihalt azon a környéken).

Harmadikként visszatérünk egy picit a hivatalos kontinuitásba, és elővesszük a játék hivatalos történetét, onnan is a kicsit rövidebb 10.2-es fejezetet, amelyben az MK-univerzum hivatalos Kennyje, Johnny Cage azon kapja magát, hogy misztikus erőkre tesz szert. Az árnyéktámadásokon és a kezéből lőtt energiagömbökön túl. Szóval Johnnynak látomásai lesznek, és kiderül, hogy elég komoly dolgokat lát bennük, amik alaposan megkavarhatják a földiek helyzetét.

És végül, de nem utolsósorban... pedig utolsó a sorban... sosem értettem ezt a mondást... szóval negyedjére egy rövidebb történet a stripek közül, egyben egy hosszabb szakasz felvezető sztorija: A Sárkányamulett. Amelyben Sub-Zerónak eltűnik a medálja, és ez állati nagy gondot okoz aztán a Kiválasztottak között. Ismét csak eredetileg ]{ombattől, és még a réges-régi YBK-féle stripek közül.

Ennyi lenne mára, jó olvasást, jó rajzfilmnézést, jó nevetést, és szép estét mindenkinek!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta