Ki van itt?

Oldalainkat 602 vendég és 0 tag böngészi

wizard-of-oz-2-hirFolytatjuk a nemrég megkezdett, Marvel-féle Oz-feldolgozásunkat a második füzettel. A történetet ott hagytuk ott, hogy Dorka találkozott a Madárijesztővel, aki aztán csatlakozott hozzá a Smaragdvárosba vezető úton. A mostani füzetben megismerkedhetünk a Madárijesztő "születésének" körülményeivel és az ő történetével.
De nem ő az egyetlen, aki a múltba visz majd bennünket, ugyanis a hármas (Totó is ott van ám!) az erdő közepén találkozik majd a Bádog Favágóval, aki, mint tudjuk, egy ideje ott ácsorog szegény, mert elkapta az erdőben egy zápor, és a berozsdásodott ízületeitől nem tudott megmozdulni. Barátaink azonban hamar kiszabadítják, és egyhamar csatlakozik hozzájuk a Bádog Favágó is az útjukon, és természetesen az időt ő is meséléssel üti el.
Ám hiányzik még egy útitárs, a Gyáva Oroszlán. Bizony, ebben a füzetben ő is felbukkan, bár a bemutatkozása nem éppen illik az állatok királyához. Sőt, a csapattal való találkozója eléggé megszégyenítőre sikeredik, szegény pufók Oroszlán nem is tudja hirtelen, mit tegyen. Szerencséje, hogy ilyen jószívű főhősökkel hozta össze a szerencséje, mert egyhamar meggyőzik, hogy csatlakozzon hozzájuk ő is, hogy aztán együtt kereshessék fel Ozt, a hatalmas varázslót, hátha az teljesíti a szívük vágyát. Ám addig még persze nagy utat kell bejárniuk és sok kaland vár még rájuk. De ezekre majd a későbbi füzetekben kerül sor. Addig is jó olvasgatást a második számhoz!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta