Ki van itt?

Oldalainkat 1177 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok!

ascension_00_hirAhogy azt az Ascension: A mennybemenetel című, a CO-Mixról átvett sorozatunk legutóbbi számának hírében ígértem, a következő frissítés a sorozatban nem a második történetszál első füzete lesz, hanem az a bizonyos nulladik szám, amivel hiszitek vagy sem, a háttérben elég komoly kavalkádok voltak.
A most kitett frissítésünk amúgy igazából két füzet együtt, ugyanis a nulladik és a 0.5. sorszámot viselő részek vannak benne. Az első történet ennél fogva a sztori legeleje felé játszódik, azalatt, miközben Andromeda és Lucien a Csernobilban megjelent különös lények - mint később ugye kiderült, a dayakok - elől menekültek. Az egész szösszenet lényege igazából a képregény világának és a főbb karaktereknek a bemutatása lett volna, de hogy ez mennyire sikerült, mindneki döntse el maga. Kiegészítő történetnek viszont legalább annyit meg kell hagyni, hogy van benne elegendő kaszabolás, szóval legalább nem unalmas.
A második rész gyakorilatilag Grigorieff belső monológja, ám remekül rámutat a dayakokon belül húzódó feszültségekre, különösen arra, hogy miként érezte magát Epoch, a dayakok volt vezére, amikor az emberi lény az istene kegyeltjévé vált. A 10 oldalas történet Andromeda pálfordulása idején játszódik, és elég nehezen illeszthető be az időrendbe, de megvan az az előnye, hogy egy kicsit kiemeli a dayak vezért a sablonos nulldimenziós karakterek sorából, még ha csak utólag is tette ezt. Grigorieff meg... vele úgyis eleget fogunk még találkozni, legyen annyi elég, hogy az itteni monológja betekintést enged az elméjébe, hogy sejthessük, mi vár ránk majd a következő részekben.
A képregény talán a legelső volt a sorozatból, ami honosításra került (ezért is mondtam, hogy volt némi kavar vele, mert gyakorlatilag ellőtt előre egy elég komoly történeti elemet), így a beírása is még eléggé a honosítás akkori állapotait tükrözi. Mindenesetre Darkness munkája, szóval sok kivetnivalót talán nem találni benne. Az első történetet egy bizonyos Deadly nicknevű honosító követte el, a második rész szövegének magyarítója viszont sajna már az ismeretlenség homályába veszett.

És most egy közérdekű bejelentés:
Ha valaki szeretné, hogy folytatódjon a pár éve megszakadt Bomb Queen/Bombakirálynő sorozat (elérhető az Akcióból, csakis regisztrált tagoknak), és ért a grafikához, az jelentkezzen nálam a fórumon, ugyanis beírót keresek a sorozat következő kötetére. Komoly képfeljavítás és rengeteg spéci felirat (főleg táblák) vár a jelentkezőre, szóval kell némi elszántság és hozzáértés, így tényleg csak az jelentkezzen, aki képes is lenne elvállalni mind a négy füzetet.
Ugyanez áll továbbá a Heroes Reborn befejezésére is. Hat, már feljavított füzetre keresek beírókat, hogy végre túllehessünk azon a történeten is.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta