Ki van itt?

Oldalainkat 478 vendég és 1 tag böngészi

  • SwireePaw

Sziasztok!

mk-blood-and-thunder-3-hirA hó negyedik péntekén újabb Mortalosodást követünk el a HálóZsákon. A Malibu Kombat részlegében a Vér és mennydörgés harmadik része kapott most helyet, amit én szeretek a legteátrálisabb füzetnek nevezni a Malibu-széria első feléből. Mostani epizódunk ugyanis 99%-ban annyiból áll, hogy hőseink és antihőseink, meg nem túl hősies szereplőink - nevezzük őket ellenségnek - legalább egy teljes oldalon monologizálnak és/vagy elmélkednek arról, miért érkeztek a Viadalra, mit kívánnak elérni ott és milyen módon motiválják önmagukat a további küzdelemre és a céljaik elérésére.
E motivációs öntréninget időről időre megzavarja egy gyors pofonroham, ami nagy átlagban abból áll, hogy valakiben feltámad a mersz, és Goro leveri. Ezt az MK1 összes szereplőjével végigzongorázzuk, majd továbbfejlesztjük, ugyanis Raiden egy színdarabot megszégyenítően unrealisztikus, színpadias nagyelőadással veti magát a harcba, amire Goro hasonlóan teátrális közhelyekkel felel, amitől az ember úgy érzi hirtelen magát, mintha egy modernizált környezetbe rakott ógörög drámát nézne.
Persze van akció is, mert Marshall ígéretével ellentétben a sztori nagyrészt még mindig abból áll, hogy egyes szereplők találkoznak, és mindenféle kitalált okok miatt püfölik egymást. Ám ezúttal akad egy csavar is, amit egy régi viccel lehet jól jellemezni:
Liu Kang, Johnny Cage, Siang, Sub-Zero és Scorpion bemennek egy tömlöcbe, és az egyiküket megöli Goro. Vajon melyiküket?
E komoly fejtörő megfejtése természetesen a füzetben van, ám emellett akadni fog még egy rejtély, amire nem fogunk ilyen könnyen választ kapni. Egy olyan rejtély, aminek a megfejtésére egy egész minisorozatot szenteltek az alkotók, melynek első száma egyben a következő epizód is lesz a sorozatban (vagyis a júliusi MK-képregény). De hogy mi ez a talány, azt csak azok tudhatják meg, akik elolvassák ezt a füzetet.

Az MK-nak itt persze még nincs vége. A képregényeknél maradva itt egy szerény kis öt csíkos szösszenet a ]{ombat-pavilonból, még mindig a régi YBK-gyűjteményből. A mostani központi témánk a villanykörték lesznek, és hogy miként cserélik ki azokat az MK világának válogatott szereplői.

Péntek lévén persze a játékok világának története is folytatódik, a 10.6-os fejezetben ismét Nightwolfot látogatjuk meg, akit legutoljára az Árnybirodalomból a Föld felé menet megrekedve hagytunk ott ősei szellembirodalmában. A mostani részben kiderül, hogy jutott ki onnan, és miként keveredett bele az Armageddon eseményeibe.

mk-anim-3-hirÁm még mindig nincs vége, ugyanis ahogy azt már lassan kezdhetitek megszokni, a nagy havi MK-frissbe beletartozik a Defenders of the Realm egy újabb epizódja is. A harmadik résztől, akármilyen hihetetlen, de elkezd javulni a műsor minősége - még ha csak egy kicsinykét is - és a meglehetősen kínos koreográfiájú bunyók mellé kapunk némi karakterfejlődést is, illetve jobban megismerhetünk egyes szereplőket. A mostani részben legfőképpen Jaxé lesz a főszerep, aki a szaurinok (akik a jelek szerint mégsem pusztultak ki, sőt, komplett inváziót indítanak a Föld ellen, ami ebben a sorozatban fél tucat zöld nindzsának felel meg) támadása után elveszti a bionikus karjait, és ez elég komoly lelki megrázkódtatást okoz benne. De némi sámántanács és egy megfelelő időben elrabolt és megmentendő csapattárs segítségével persze ő is rájön, hogy nem a szupererejű kütyük a legfontosabbak egy harcosnak.
(Hanem egy stukker. Egy nagy stukker. Olyan Liefeld-kategóriájú.)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta