Ki van itt?

Oldalainkat 1463 vendég és 1 tag böngészi

  • Acclamator

Sziasztok!

A mai frissítésünk egy kicsit rendhagyó lesz. Ugyanis igyekszünk bepótolni a múlt heti sajnálatos szerverleállás miatt elmaradt frissítéseket. Ezt pedig úgy tudjuk elérni, hogy egy nap nem egy képregény fog kimenni, hanem néha több is. De először is kezdjük azzal a képregénnyel, ami már alapból erre a napra volt betervezve. Ez pedig nem más, mint a Bosszú Angyalai 247-es száma. Lássuk, hogy mit is mondott erről Farek:

avengers-v1-247Az Örökkévaló Angyalok kalandja folytatódik… ööö… vagy az Angyali Örökkévalók kalandja… eh, megvan! Az Angyalok és az Örökkévalók közös kalandja folytatódik a Bosszú Angyalai 247. számában! Felvesszük az előző számban elejtett fonalat, és az Angyalokkal együtt az eltűnt Darázs, Űrróka és Sersi nyomába eredünk, akikre aztán egy rejtélyes városban, Olimpiában, az Örökkévalók otthonában találunk rá. Szerencsére a baj nem olyan nagy, mint az előző számból gondoltuk volna, és hamar sikerül tisztázni a félreértéseket. Ennek révén megismerjük az Örökkévalók történetét a kezdetektől napjainkig, valamint sikerül fényt deríteni rá, hogy mi köze lehet Űrrókának a földi Örökkévalókhoz. A válasz igencsak meglepi a földi Örökkévalókat, és régi kapcsolatokat elevenít fel. És mintha mindez nem lenne elég, Űrróka még részt is vehet földi társaival együtt az Egyagy szertartásban, bár fogalma sincs róla, hogy mi is az. De egy baljós alak is meghúzódik az árnyakban, aki szintén csak erre az eseményre vár…
A képregényt a már megszokott csapat tette magyarul is elérhetővé, vagyis az én (Farek) fordításomat Hopkin értő kezei (és a Photoshop  :) ) írták be. A véleményeket, reakciókat továbbra is várjuk az értékelő rendszeren vagy a fórumon keresztül.

ma-avengers-13És akkor lássuk, hogy mi az, ami elmaradt a múlt héten. Aki azokon a napokon elérte a fórumot, az tudhatja, hogy pont egy hete volt a harmincadik születésnapom. Ez alkalomból akartam volna kedveskedni nektek két honosítással, de sajnos akkor az élet közbeszólt. Az első elmaradt képregény a Marvel Kalandok Bosszú Angyalai 13-as száma, amelyben egy régi klasszikus sci-fi film témáját láthatjuk, csak egy kicsit másképpen. Az éppen aktuális kalandban az Angyaloknak ezúttal a föld alól jövő rovaremberekkel gyűlik meg a bajuk, és az általuk irányítás alá vont Óriáslánnyal, aki harcba száll a rovaremberek oldalán. Érdekesség, hogy a képregény borítóját is annak a filmnek a plakátjáról mintázták, amely azonos címmel ment az amerikai mozikban 1958-ban. A másik érdekesség már csak az én szempontomból különleges, mert ez a képregény volt a 200. beírásom. A fordítást pedig ezúttal is Farek követte el.
A másik elmaradt képregény pedig egy aprócska kis nuff said történet, amiben, mint a címe is sejteti, szöveg nincs (az ilyet szereti a honosító, ezzel van a legkevesebb meló :) ), mégis a történet egy kerek egész. Peter David ismét bebizonyította, hogy szöveg nélkül is lehet jó történetet írni. És ez a történet a Hulk - Zöld álmok címet viseli. Remélem, tetszeni fog mindenkinek ez a kis szösszenet is. Jó olvasgatást a képregényekhez, és ha már elolvastátok, akkor nyugodtan gyertek fel a fórumra, még ha nem is véleményezni, csak csevegni akartok.

A végére pedig egy kis szolgálati közlemény. Mert bár hétfő óta már helyreállt a rend a szerver tekintetében, még most is lehet olyat hallani, hogy van, akinek nem mindig tölt be az oldal. Azóta már kiderítettük, hogy mi is lehet a gond, és zozi írt is egy cikket róla a rovatában. Tehát, ha valakinek még mindig gondjai vannak azzal, hogy időnként nem tudja elérni a főoldalt vagy a fórumot, akkor olvassa el ezt a cikket, amiben megtudhatja, hogy mik a teendők a folyamatos és zavartalan elérés érdekében.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta