Ki van itt?

Oldalainkat 920 vendég és 0 tag böngészi

f4-fireworks-3-hirA nyár utolsó hónapjában... a nyár hagyományosan utolsónak nevezett hónapjában, ami általában nem akadályozza az időjárást, hogy utána is két hónapig átlag negyven fok legyen árnyékban... befejezzük a könnyed F4-mininket, a Tűzijátékot. A sztori eddig se volt valami bonyolultnak nevezhető (fiú meglátja lányt, lány a fiút, egymásba szeretnek, rájönnek, hogy más fajba tartoznak, ráadásul a családjaik kicsit ferde szemmel néznek egymásra, köszönhetően, hogy a lány nagybátyja egy megalomániás elmebeteg, aki el akarja pusztítani a világot, a fiú rokonai meg szuperhősök... a szokványos, hétköznapi tinidráma, naponta látni ilyeneket az utcán és az újságokban), és ez most se lesz másképp.
Kristály továbbra is szomorú, hogy egy nullmező alatt rekedt az embertelenekkel együtt, és mindent megpróbál, hogy kijusson onnan, ám a családja igyekszik értelmesebb belátásra téríteni. Kivéve Fekete Villámot, aki a végén szót emel Kristály mellett. Az anyagi kár eléggé jelentős lesz.
Johnny közben szintén szomorú, még a hírben is sír, és a főiskolai barátja, Wyatt Wingfoot segítségével útra kel, hogy saját maga próbálja meg kiszabadítani Kristályt - és vele együtt annak pereputtyát - Maximus negatív zónája alól. Még szerencse, hogy Wingfoot elkíséri, mielőtt Johnny kétségbeesésében bevetne egy olyan eszközt, aminek az elsütését garantáltan megbánta volna.
De a végén természetesen minden szép és jó lesz, a fiatalok egymásra találnak, máskülönben Kristály aligha vehette volna át Sue Storm helyét, amíg ő elment GYES-re a későbbi számokban.
A mini lényege elvileg az F4 48-70. számai közötti rések kitöltése lett volna, gyakorlatilag azonban az utolsó számot megnézve többet reklámozott klasszikus Lee-Kirby füzeteket, mint amennyit a köztes események elmesélésével töltött. Ennek persze valószínűleg abszolút semmi köze nem volt ahhoz a tényhez, hogy akkoriban jelent meg a pont az ezeket a füzeteket magában foglaló Masterworks-gyűjtemény is, és nem tette a minit egy elég olcsó marketingfogássá, mint teszem azt a legutóbbi X-Babies minit (aminek minden egyes számában teljesen véletlenül egy egész oldalas hirdetés volt a Star Comics gyűjteményeiről, amely karakterek merő véletlenségből a mini vendégszereplői voltak).
De hát nem is ez számít, csak az, hogy sikerült találni egy épkézláb minit, amivel eltelt ez a nyár is, szóval szeptembertől sulikezdés mellé jöhetne vissza az Instabil Molekulák, aztán... csak akad valahol egy értelmes (és értelmes minőségű szkennel bíró) F4-hez köthető sztori a hónapok első hétfőire.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta