Ki van itt?

Oldalainkat 277 vendég és 0 tag böngészi

ascension_07_hirNémi kihagyás után (értsd: foglalmam sincs már, mikor volt utoljára) folytatjuk a CO-ról átvett Ascension: A Mennybemenetel c. sorozat itteni kirakását.
A hetedik szám gyakorlatilag egyetlen hatalmas nagy monológ, a jó hír viszont az, hogy egyrészt nincs éjszaka, másrészt nem esik, harmadrészt kifejezetten sok bővített, sőt, összetett mondat is van bennük, tehát a Frank Miller-féle tőmonologizálástól megmenekültünk. Megmenekültünk. A tőmondatoktól. Megmenekültünk.
A rossz hír az, hogy David Finch ekkortájt fogyott ki az időből és az ötletekből is, ami meglátszik a rajzokon (bár az eredeti kredit kimaradt, de ilyentájt már egy rakás ember segített neki összehozni a füzetet valami határidőnek látszó dologra) és a sztorin is, ami innentől elég érdekes fordulatokat fog venni, és nagyon ne csodálkozzatok, hogy minden egyes innen megkezdendő történetvonalnál a főszereplők neveit tekintve minden teljesen megváltozik.
A Voivodul elleni háborút követően a dayakok békét ajánlanak a mineaiaknak, mit Petra szívesen elfogadna, ám Grigorieff ekkor árulással vádolja meg Enochot, a dayak vezért, és egy halálig szóló párbajra hívja ki őt a vezetésért. A roppant izgalmasnak ígérkező küzdelem izgalmi fokát kissé beárnyékolja a tény, hogy a második sztoriszál főellensége Grigorieff lesz, szóval remélem, senkit se fog meglepni a küzdelem végkimenetele.
A másik érdekes dilemma, hogy a mineaiak felfedezték a vezérük, Szophoklész holttestét, és bár azon gyakorlatilag még a hullamerevség se állt be, már az egész szenátus azon marakszik, hogy ki legyen az utóda. Annak ellenére, hogy elvileg Mineában monarchia van és Szophoklésznak eléggé szem előtt van az egyetlen utóda, de hát a politikusoknak akkor is muszáj veszekedniük előtte egy kicsit.
Végül a két főhősünk, Lucien és Andromeda maradt hátra, akik érdekes személyiségcserén mennek át. Eddig Lucien volt az, aki képtelen volt beletörődni abba, hogy némi fizikai és lelki változáson ment át, most azonban, a csatát követően végre megbékélt azzal, ami. Andromeda ezzel szemben megkezdte a saját lelkiismereti válságát, ami arra a következtetésre juttatja, hogy ismét fel kell fedeznie önmagát. Hogy miként... a későbbi számokban kiderül.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta