Ki van itt?

Oldalainkat 482 vendég és 1 tag böngészi

  • Recsi

warhammer-40k-dc-hirSziasztok!

Hát ez is eljött. Ma végre befejeződik a Boom! Studios Warhammer 40K sorozatának első felvonása, a Kárhozat hadjárat, és ezzel most jó időre nyugdíjazzuk az űrgárdistákat.

Erről a történetről már a kezdetek óta többen is jeleztétek, hogy kissé kuszának találtátok, és ez nem véletlen. Már akkor is írtam, hogy várjátok ki a végét, mert sok, addig értelmetlennek tűnő dolog értelmet nyer a befejező, hatodik fejezetben.

Mint azt már a cím is sugallja a mai rész igazi főhőse egyértelműen Tankred, aki a Raclaw-Gerhardt-páros mellett tovább vívja az Örök Hadjárat csatáit a Birodalmat fenyegető idegen veszedelmekkel szemben. Az elmúlt évek során szembekerültek már orkokkal, eldákkal, nekronokkal és a Tauval, de most talán mind közül a legkegyetlenebb ellenséggel kell szembenézniük: saját hitszegő testvéreikkel, a gyűlölt Káosz híveivel. Az utolsó csatát emberek, gépek és démonok vívják földön és égen, noha aligha kétséges, hogy mely erő fog diadalmaskodni...

A történet befejető része mellett egyébként, mint azt már megszokhattátok, közzétesszük a füzetek eredeti borítóiból összeállított galériát, és azon felül további ráadásként egy rövid, néhány oldalas szószedetet az Űrgárdista rendek - esetünkben a Fekete Templomosok - szerveződéséről, rendszeréről és ismertebb ellenségeiről. Előre szólok, hogy a veterán Warhammer-fanok ne számítsanak világrengető újdonságra, mert a szószedetet kimondottan az univerzummal még csak most ismerkedő olvasók számára készített érdekesség, bár tény, hogy még a veteránok is találhatnak benne érdekességeket.

A kötet magyar változatának összeállítását én végeztem, de külön köszönet illeti Galent és Beigli69-et a grafikai téren nyújtott segítségükért. Jó szórakozást Dan Abnett művének lezárásához, és ha végigrágtátok rajta magatokat akkor a négy kattintásos értékelésről se feledkezzetek meg. Ha pedig bármilyen pozitív/negatív véleményetek van, azt személyesen is kifejthetitek nekünk a fórumon!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta