Ki van itt?

Oldalainkat 1382 vendég és 0 tag böngészi

A hír címe leginkább valószínűleg egy hatvanas évekből származó ponyva sci-fi címére emlékeztethet. Ami valószínűleg nem véletlen, mert a mai frissítésünk egy hatvanas évekből származó ponyva sci-fi. Peter P-nek hála ugyanis elkészült a Fantasztikus Négyes hetedik füzete, és ezzel végre a Chronopolis és a Zsák gyűjteményével együtt legalább az első tíz szám elérhető most már magyarul a nagyközönség számára. f4-v1-007-hir(Hogy lesz-e folytatás, nem tudjuk, mivel ez a beíró saját szkenje, és a Masterworksök meglehetősen drága könyvek, így nem biztos.) De inkább nézzük a mostani füzetet.
Egy 1962-ben megjelent képregényhez méltó módon ebben a füzetben is több minden történik, mint manapság tizenkettőben. Fantasztikusaink meghívást kapnak egy bankettre Washingtonban, amire igazság szerint egyikük se nagyon akar elmenni, mondván, hogy túl sok kínos helyzet várna ott rájuk, de hát egy kormányzati meghívó az egy kormányzati meghívó, és még nekik is be kell látniuk, hogy a világ legnagyobb szuperhőscsapatának lenni jár bizonyos kellemetlenségekkel is. Vagyis nem lehet mindig olyan kellemes társaságban lenni, mint Fátumé vagy a Bábosé, néha le kell süllyedni a politikusok közé. Amúgy pontosan úgy megy, ahogy arra az olvasó számíthat. És ami még rosszabb, az egészbe belekavar egy földönkívüli robot is, ami nem máshonnan érkezett, mint az X bolygóról! Ami nem a Naprendszer tizedik bolygóját jelöli, hanem egy nagyon távoli világot, és amit igen, maguk a lakosok neveztek el így. A jelek szerint a hatékonyan rövid szavak és nevek kedvelői.
Mivel persze ez egy Kirby-képregény, így a földönkívüliek létcélja nem az, hogy elfoglalják a Földet, hanem teljesen más indok vezérli a robotot. Ezt persze a csapat tagjai első ránézésre nem tudják, ezért első reakciójukként alaposan átfontolják, mit kereshet egy nagyra nőtt űrkonzerv a sarkukban, majd értelmes, emberi lényekként nekiállnak püfölni. Amiből persze csak gondok lesznek. De közel sem akkorák, mint amik az ottani helyzet megoldása után várnak rájuk. Ugyanis az addig leírtak csak a képregény felét se teszik ki, de aki kíváncsi a részletekre, az inkább menjen, és olvassa el magát a füzetet.

Plusz egy közlemény még mellé: a múlt pénteki Defenders of the Realm csonkán került fel a Matinéba. Ezt ma reggel orvosoltuk, szóval már elérhető a teljes epizód, tehát mind az a három ember, aki szokta nézni a sorozatot, most már nyugodtan megtekintheti.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta