Ki van itt?

Oldalainkat 1167 vendég és 0 tag böngészi

flash-gordon-2008-03-hirAmennyiben egy vadidegen bolygóra keveredik az ember, soha, de soha ne kezdjen el provokálni egy oroszlánembert. Valószínűleg ez az Ardden Entertainment által felélesztett Flash Gordon-remake harmadik számának legfőbb tanulsága. Ugyanis könnyen meglehet, hogy az adott oroszlánember még a végén zokon veszi ezt, és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy egy aréna kellős közepén állunk egy csinos erdészlány mellett - ami mondjuk talán annyira nem egy kellemetlen dolog - és arra készülünk, hogy az életünkért küzdjünk a fentebb említett, nálunk legalább egy méterrel és másfél mázsával nagyobb macskaszerű emlős ellen. Márpedig az álmoskönyv is megmondta, hogy aki egy felbőszült nagymacskával akar egy szál kardban kikezdeni, azt kirostálja a természetes kiválasztódás.
Persze a helyzet akkor se sokkal jobb, ha egy planetáris diktátor palotájában vendégeskedünk, és épp akkor kísérjük el a lakhely birtokosát és nem mellesleg milliók véreskezű elnyomóját a reggeli egészségügyi sétájára, amikor a reggel kilencre bejelentett orgyilkosok a legalapvetőbb társadalmi formaszabályokat és illemkódexet felrúgva egy órával később jelennek meg a megbeszélt véres leszámolásra. Ilyenkor persze az ember rögtön örül, ha történetesen az USA titkosszolgálata képezte ki késekkel támadó halak elleni harcra. Mert a CIA-nál bizony minden eshetőségre fel kell készülnie egy ügynöknek, szükség esetén a vérszomjas zombi nindzsaparadicsomok tárgyalására is (bár az egy másik történet).
És még ez is egy jobb helyzet, mintha valaki arra ébred, hogy fejjel lefelé lóg egy lebegő börtönvárosban, ahol a helyi kiskirály kedves, barátságos, illedelmes módon megkéri arra, hogy tervezze meg a teljes kompánia szökését, máskülönben egyesével tépi ki a végtagjait. Az ilyen ébredések nem meglepő módon jobban el tudják rontani az ember kedvét, mint amikor a kedvenc adója helyett a Mulatós FM-re tekeri véletlenül a rádióját és egész nap mindenféle építési szerszámok segítségével próbálja kiszedni a fejéből a Necsi-necsi címre hallgató örökbecsű dalt.
Mindennek persze csak kevés köze van a Flash Gordonhoz, de ezzel jár, ha az ember mentálisan kicsit lefáradva akarja megírni késő este a másnap délutáni frissítés hírét.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta