Ki van itt?

Oldalainkat 325 vendég és 1 tag böngészi

  • freonix

thing-v1-19-hirÚjabb hét, újabb Fantasztikus Négyes. Vagy Fantasztikus Négyeshez erősen köthető valami.
Jelen esetünkben ez a valami a Lény első saját sorozatának 19. száma. Nem ismeretlen ez a nem túl hosszú időt megélt széria a Byrne-kötetek olvasói előtt, hiszen már volt szerencsénk hozzá abban a részben, melyben Ben úgy döntött, jobb lesz mindenki számára, ha szakít Alicia Mastersszel.
Ez eléggé sejtethette, hogy mindenki kedvenc babakék szemű bálványának saját sorozata nem éppen arról a csípős, ugratós humorról lesz híres, ami miatt annyian kedvelik a Lényt. Arra a Marvel Two-in-One című sorozat volt ott, amiből egy szép napon talán szintén lesznek ilyen jó minőségű reprintek, hogy bemutathassunk egy-két(száz) számot nektek. Addig is be kell érnünk ezzel a tizenkilencedik füzettel, ami egyben egy kicsit több, mint egy éves szakasz második harmadának utolsó felvonása. És hogy miért kellett ez a kötetbe, ha egyszer csak egy kiragadott rész egy hosszabb folyamból? Mert ez egy kétrészes sztori, aminek a második fele crossover-szerűen a Fantasztikus Négyes 274. füzetében jelent meg. De arról majd többet novemberben.
Jelen frissítésünk tárgyánál maradva... Ami fontos információ a füzet megértéséhez, bár a nagyja olvasható lesz benne: Ben Grimm a Titkos Háború során rájött, hogy a Túlontúli Csatavilágán valamiért képes bármikor visszaváltozni emberré. Így miután legyőzték a Túlontúlit, aki továbbra sem egy embertelen mutáns, a Lény úgy döntött, hátramarad, hogy vagy megpróbáljon a Csatavilágon letelepedni, vagy kiderítse, mitől képes a bolygón felvenni az emberi alakját. Mivel a Ben Grimm, Space Ranger című történetfolyam egy hatalmas, freudi önelemző pszichés panorámakörút némi impresszionista/pszichedelikus beütésekkel megtámogatott rajzok kíséretében, így lehet tippelni, a kettő lehetőség közül melyikkel foglalkozik Byrne benne.
Önmegismerése során a Lényt elkezdi üldözni egy ismeretlen ellenség, aki megpróbálja pokollá tenni az életét, és elég durva eszközöket igyekszik bevetni ebben. A Fekete Pákó-cd-kig nem jut el, de nagy átlagban amint a Lény kezdene megérteni valamit önmagából, hirtelen minden összeomlik körülötte, vagy ha sikerül segítenie valakin vagy valakiken, akkor is kiderül, hogy az útja igazából teljesen hasztalan volt. Itt kapcsolódunk be a sztoriba, nem sokkal azután, hogy kétségtelenné vált, a Csatavilág Ben tudatalattijához alkalmazkodik körülötte. És mintegy megerősítvén ezt, a Lény két pillanat alatt betéved a Drakula-kastélyba, ahol Ed Wood összes létező filmjének ellenségei a nyakába szakadnak. És mivel ez egy kétrészes történet, sejthető, hogy egyhamar nem fog kikeveredni ebből a slamasztikából.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta