Ki van itt?

Oldalainkat 495 vendég és 2 tag böngészi

  • human1104
  • teszt

what-if-v1-11-hirNégy úgy, ahogy állandó Fantasztikus Négyes-sorozat mellett nem egyszerű kitölteni az ötödik heteket, de szerencsére elég tetemes mennyiségű F4-hez köthető What If...-re sikerült szert tennünk ahhoz, hogy végül idén utoljára is megoldódjon ez a gond.
A mostani delikvensünk nem egy mai darab, 1978-ból származik, ami annyira régen volt, hogy sokunk, köztük a sztori honosítója még csak nem is élt akkor. Ennek következtében a füzetről készült szken sem mondható a legtökéletesebbnek, és sajna a reprintjéből azóta se készült digitális változat. A történet különlegessége azonban nem a korában rejlik, hanem az alkotói stábjában. Ugyanis nem más írta és rajzolta, mint az amerikai képregényipar egyik, ha nem legfontosabb személye, a Király, Jack Kirby. Ugyanakkor a Kirby-hagyaték ismerői megjegyezhetik, hogy '78 már akkor volt, amikor a DC-től is elment, miután alkotói nézeteltérése támadt a szerkesztőséggel, és hogy a Marvelhez való visszaigazolása nem volt éppen karrierje csúcspontja. Ami igaz, de ez akkor is egy F4-történet, és mind tudjuk, hogy a Marvel legjelentősebb eseménye, az eredeti Galactus-trilógia az ő nevéhez fűződött (kiegészítve Stan Lee dialógusaival), és részemről mindig is az F4-et tartottam Kirby legerősebb alkotásának... és ebben a réges-régi, What If v1 #11-re keresztelt füzetben azért ez még érződik valamelyest. Még akkor is, ha ez a füzet mondhatni egy művészi bocsánatkérés és csatabárd-elásás, egyben tisztelgés és elmerengő nosztalgia azokról az időkről, amikor Lee és a csapata valami teljesen újat hozott létre, és a körülmények szerencsés játékának köszönhetően létrejött az amerikai képregények máig egyik legismertebb, és talán legjelentősebb korszaka, az igazi, vérbeli ezüstkor. A sztori ezt az akkor már tíz éves hangulatot eleveníti fel, így néhol kissé megmosolyogtató, néha kicsit furán jönnek a történeti elemek, de pont ez volt a hatvanas évek egyik bája.
Valószínűleg feltűnt, hogy egy szót se szóltam a konkrét történetről. Szándékosan. Habár már a borító roppant beszédes, mégis szeretném, ha ezt most minden olvasó maga fedezné fel. Különösen, mert a füzet legnagyobb csavarja maga az alapötlet, és lehet, nem lenne olyan hatásos, ha már a hírben felfedném. Jó olvasást hozzá.

Továbbá szeretném figyelmetekbe ajánlani Ben Reilly legújabb leíráscsomagját, ezúttal a Marvel 101 földönkívüli fajáról készített összefoglalót nektek.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta