Ki van itt?

Oldalainkat 580 vendég és 0 tag böngészi

disney-tpb-v6-hirSziasztok!

Mivel ez már a harmadik alkalom, remélhetőleg immár nem okoz nagy meglepetést, hogy mikuláskor némi Disney-vel kedveskedünk az ifjabb olvasóknak, és persze azoknak az idősebbeknek, akik e sorok írójához és még nem is olyan kevesekhez hasonlóan idősebb korukban is nagy rajongójuk maradtak a Disney-képregényeknek.
Az immár hatodik, 100 oldal feletti terjedelmű válogatásunk ismételten erősen kacsacentrikus lett. Aki kicsit ismeri a Disney-képregényeket, az a borító láttán már rögtön sejtheti, hogy a mester, Carl Barks néhány művének közlése után most végre sorra került a legnagyobb rajongója, Don Rosa is, a mérnökből lett hobbialkotó, aki néhány évtizede magára vállalta azt a feladatot, hogy tovább bővítse a barksi univerzum eseményeit. A most leközölt történet is ilyen, visszamegyünk Dagobert bácsi fiatalkorába, amikor még Alaszkában próbálta megcsinálni a szerencséjét, és végre megtudjuk, mi vette rá arra, hogy visszaköltözzön az Egyesült Államok melegebb tájaira.
De lesz itt még egy jövőbe tett kirándulás Szaki Dani egy távoli rokonával, amely történet amúgy az idén gyereknapkor kikerült szintén időutazós sztori folytatása; megtudhatjuk, milyen lehet a felhők lágy ölén pihenni, de azt is, hogy a túl sok nevetés bizony akár káros hatással is lehet a szervezetre... és persze nem maradhat el az alkalomhoz illő történet is, egy karácsonyi sztori, amelyekből viszont az évi két kötetes ütem miatt kezdünk vészes gyorsasággal kifogyni. Mindenesetre idén még van, és bár ezt most nem Barks írta, mégis hangulatilag igyekszik az ő hagyományait követni.
És a végére maradt az aktuális Disney Italia-féle történet, amit ráadásul Fecchi rajzolt, de nem csak ez a sztori különlegessége. Hanem az, hogy aki alaposan odafigyel a történetre, az igen hamar felismerheti, melyik roppant híres filmre hajaz Dagobert bácsi virtuális kalandja.
Jó olvasgatást a történetekhez, és ne feledjétek, találkozunk ismét 2011 gyereknapján.

És most egy újabb felhívás: A főoldalra kitettünk egy rövid listát azokról a sorozatokról, amik jövőre debütálnak a HálóZsákon. Ezzel a felméréssel csak arra vagyunk kíváncsiak, mit vártok a leginkább a jövő évben, de nem csak emiatt került ez most bele a hírbe. Hanem azért is, mert a fórumunk Szavazások, játékok c. topicjai közt megtalálhatjátok ennek a listának egy jóval bővebb (21 tagú) változatát, ahol nem csak egy, hanem hét sorozatra is le lehet adni a voksot. Tudjuk, hogy sokan nem fórumoznak és rengeteg olvasónk akad, aki nem is regisztrált oda, de aki mégis, az legyen olyan jó, szánja rá azt a két percet. Előre is kösz mindenkitől!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta