Ki van itt?

Oldalainkat 703 vendég és 2 tag böngészi

  • darth8
  • M.B.

hepiend-09Habár 1990-ben, a kilencedik Hepiend magazin megjelenésének eredeti időpontjában az "olyan kemény vagyok, hogy a rám lőtt golyókat is visszalövöm az ellenségeimre" jellegű akcióhősök még fénykoruk alkonyának legfeljebb csak a kezdetén voltak, és a Marvel saját, külön bejáratú fegyvermániás szociopata sorozatgyilkosa, a Megtorló is kezdett egyre népszerűbbé válni - köszönhetően annak, hogy a képregényekben csak akkor kezdett beköszönteni a fogvicsorogtató, keménykedős főhősök korszaka, nem kis mértékben köszönhetően a tehetségtelenségükről méltán híres Liefeld-McFarlane párosnak és a leghűbb követőiknek... a mostani részben egy deka géppisztolyt nem fogtok látni. Ugyanis erre a hosszas bevezetőre azért volt szükség, mert a tagságból gyakorlatilag senki se elérhető azon egy ember közül, aki olvasta is ezt a füzetet és tudott volna ide egy érdekes, színes hírt írni.
Habár végső soron a hír így is színes, elvégre sötétbarna alapon világosbarna. De ha esetleg valaki azt mondaná, hogy ez csak monokróm, annak itt van némi szín is.
Szóval most Conan jön. A barbár. Roy Thomas feldolgozásában, mert lehet vitatkozni azzal, hogy ő vagy Kurt Busiek találta el jobban a karaktert képregényben, abban nem, hogy Thomas zseniálisan vitte anno a sorozatot és képes volt teljesen hűen követni Howard hagyatékát. Igaz, ebből a mostaniban sok nem fog érződni, mert ez elvileg egy eredeti Conan-novella feldolgozása, persze némi cenzúrával. (Egy eredeti Howard-kötetben az a lány a második fejezet elejéről tuti nem viselt volna nyakláncon kívül semmit, de hát az amerikai ifjúságot, mint tudjuk, semmi sem taszítja annyira az erkölcsi és egyéb fertőbe, mint egy félpucér csaj látványa. Csoda, hogy a konzervatív amerikai családokban egyáltalán van gyerek...) A történet amúgy meglehetősen hosszú, ugyanis egészen a magazin megszűnéséig, a 12. számig fog nyúlni, ám ennyire ne szaladjunk előre, olvasgassuk inkább, ahogy Conan meglátogatja kedvenc sziszegő istenünk, Szet egyik lakályos kéróját. És persze kaszabol egy keveset és megdönt egy szemrevaló nőnemű egyedet. Mert azért van, ami egy Conan-történetben sosem változhat, és remélhetőleg soha nem is fog változni.

Ezen kívül szolgálati közleményünk még, hogy ez a bekezdés tovább bővíti a hírünk hosszát. Ja, meg Ben Reilly, fáradhatatlan krónikásunk, a türelem élő megszemélyesítője és egyben a Marvel Enciklopédia egyedüli gondozója s bővítője, meghozta nekünk a legújabb bejegyzést egy csapatról, ami ugyan kb. fél panel erejéig sem található meg egyetlen itteni képregényünkben sem, cserébe viszont vegyétek némi reklámnak nitro oldalához. Aki ugyan bevallottan nem kedvel senkit és semmit (ha nem hiszitek, keressetek rá a fórumon, ott van), de talán mégis örül ennek a semmiből jött ingyenreklámnak. Amúgy az X-Erő (X-Force) nevezetű mutáns rendfenntartó és hivatalos tomporbehorpasztó kompániáról lenne szó.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta