Ki van itt?

Oldalainkat 1108 vendég és 2 tag böngészi

  • EROkneenda
  • iskander

buck-rogers-00-hirSziasztok!

Mai frissítésünk nem mondható túl termetesnek a maga egy tucat oldalával, mégis egy érdekes dolgot vetít előre. Mégpedig egy új sci-fi sorozatot, melyet a CO-Mix háziasszonyával, Kendrával együtt prezentálunk majd nektek májustól előreláthatólag egészen jövő júniusig. Flash Gordon után egy újabb klasszikus ponyvahős modern újragondolásáról van szó, akinek az új sorozatát a legtöbb licencelt címmel bíró amerikai kiadó, a Dynamite Entertainment jelentette meg 2009. és 2010. között. A szemfülesebbek már kitalálhatták, hogy a Buck Rogersről van szó, aki bizony bő nyolcvan éve bukkant fel először kitalálójának, Philip Francis Nowlannek hála. Egészen pontosan egy 1928-as ponyvamagazinban debütált, hogy aztán 1929-től képregénycsík váljon belőle, ami egészen 1967-ig folytatódott. A képregénycsíkot amúgy a Dille szindikátus (későbbi, ismertebb nevén a National Newspaper Syndicate, vagyis a Nemzeti Hírlap Szindikátus) közölte és egyben vette meg a jogát, ezért fogtok majd a mostani füzetek kreditoldalán az ő jogutódjaik nevével találkozni az alkotóé helyett. (Hogy pontosan miként érte el a Dille-család, hogy a karakter jogait birtokolják 2010. után, amikor a törvény szerint akkor járt volna le a szerzői jog rajta, már más ügy.)
A most kikerülő nulladik számról sokat nem lehet elmondani. Nulladik szám, a lényege, hogy képet adjon majd a sorozatról. Ezért is kerül ki most nálunk, három hónappal a sorozat indulása előtt. Kapunk egy rövid betekintést Buck személyiségébe és a XXV. századi technológiába, plusz felbukkan egy tipikusan Buck Rogers-es ellenség is néhány űramőba formájában. A sztori igazi érdekessége, hogy az alkotók ezt szánták a sorozat legutolsó epizódjának, vagyis gyakorlatilag a következő füzetek egyfajta visszatekintésként foghatók fel - annak ellenére, hogy amint azt látni fogjátok majd, Buck szemszögéből, valós időben narrálva íródtak -, ám hogy ebből mi lett... majd idővel meglátjátok. Addig is jó olvasgatást a nulladik részhez, és jövő hónapban készülhettek, mert végre lemegy a Flash Gordon-minink maradék két része is márciusban és áprilisban.
Ó, és igen: a letöltő fejléce csak átmenetileg fog ilyen rondán kinézni, amint lesz megfelelő mennyiségű füzet alatta, a szöveg is a helyére igazodik majd. Sajna ez az XML-táblázatok egyik nagy hátránya.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta