Ki van itt?

Oldalainkat 1360 vendég és 0 tag böngészi

Sziasztok!heroes-reborn-5th-1-doomsday-hir

Nem csak Póklány tért vissza ezen a héten a több mint egy éves szünetéből, hanem a Heroes Reborn is. Bizony, akármilyen hihetetlen, ennek a sztorinak még mindig nincs vége. És még bő egy éven keresztül fogtok itt találkozni vele a Zsákon.
Történt ugyanis, hogy a Marvel csődje utáni meglehetősen hektikus időszakban, amikor a képregények olvasótábora a töredékére zuhant és szó szerint százezrek jöttek rá, hogy talán mégis igazuk van azoknak, akik szerint a Spawn és Liefeld image-es borzalmai tényleg a mainstream képregénykiadás legalja (a kiadó piaci részesedése a töredékére zuhant), a Marvel felfedezte hogy a négy nagy v2-es szériája (Fantasztikus Négyes, Bosszú Angyalai, Vasember és Amerika Kapitány) meglehetősen jól teljesítettek, sőt, igen népszerűek voltak. Ám ahelyett, ahogy mostanában szokás, legalább tizenhét oda kapcsolódó sorozatot nyomtak volna ki három hónap alatt, mára szinte példa nélkül álló módon a marketingesek ésszerűen gondolkodtak és tettek egy óvatos tapogatózást. Ennek az eredménye az úgynevezett "ötödik hét", ami azért viseli ezt a nevet, mert az egész brancsot egy olyan hónapban dobták ki, amikor öt szerda volt, és igen, ezek az ötödik héten jelentek meg. Ez a nagy magyarázat mögötte. Ugyanakkor ez az egyetlen épkézláb összefoglaló név erre a hét füzetre, így sokszor láthattok majd így hivatkozni rájuk.
A legelső rész ezek közül, a Doomsday, amit magyarul kénytelen voltam Fátum napjának nevezni (ha vége lesz a sztorinak, megértitek, miért nem Ítéletnap lett, hiába az apokaliptikus felvezető), nem túl meglepő módon Fátummal foglalkozik, aki egy fiaskó miatt - melyre a Fantasztikus Négyes v3-as sorozatában került sor - egyszer csak Franklin Richards világán találja ismét magát. Amit nyakig elöntöttek vízzel az atlantisziak, és az egész bolygó egyfajta Waterworld/Mad Max/Judge Dredd/ami-eszedbe-jut-még-posztapokaliptikus-sci-fi világ hibriddé alakult át, az emberek pedig különálló, aprócska kis frakciókra oszlottak, és mindenki próbál a túlélésért küzdeni. Mint kiderül, maga Fátum is, bár ő nem zavartatja sokáig magát, és rögtön nekiáll, hogy meghódítsa az egész világot (snitt).
Mostanában valamiért elég gyakran bukkan fel nálunk ez a világhódításos téma. És az a vicces benne, hogy abszolút nem szándékos.
A füzet különlegessége, hogy ez volt Genzo első beírása tán, de az biztos, hogy hozzánk ez készült el legelőször. Egyben az ő felbukkanásának köszönhető, hogy idén egyáltalán beindult végre ez a sorozat is, amivel végre végleg lezárjuk remélhetőleg a HR-t, így aki késztetést érez rá, nyugodtan hálálkodhat neki egy sort érte a fórumon, a Fantasztikus Négyes témájában. Ugyanis Fátum főszereplése miatt a következő 13 füzet a HZs szempontjából az F4 alá lett rendelve.
Ó, igen, még valami: ha a képek néhol csúnyán agyonmosottnak tűnnek, azért elnézést. Ez a hét füzet egyike volt a legelső kísérleti példányaimnak, amivel egy új receptet kísérleteztem ki képjavításhoz, így előfordulhat, hogy némelyik nem sikerült túl fényesre.

FIGYELEM!

Valami oknál fogva egy hibásan konvertált köteg került fel a szerverre. Nem tudom, mi történt, de nem vettem észre, hogy egy erősen visszarontott minőségű csomag ment fel. A dolog most (16:00) javításra került, aki már letöltötte, az szedje le újra. A képnézegetőben lehet, hogy párszor frissíteni kell, hogy minden (de főleg a duplaoldal) helyrejöjjön. Bocs mindenkitől.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta