Ki van itt?

Oldalainkat 1197 vendég és 1 tag böngészi

  • iskander

catwoman-v1-3-hirSziasztok!

Nem marad abba a Macskanő v1-es mini közlése, neki is vágunk rögtön a harmadik, egyben utolsó előtti füzetnek.
Valahol ott hagytuk félbe a sztorit, hogy Batman továbbra se nagyon zavarja meg a képet, cserébe viszont Selina Kyle lassan teljesen elkezd átváltozni a bántalmazott fiatal prostituáltból későbbi legismertebb énjévé, Macskanővé, a város leghírhedtebb besurranó tolvajává... ám az még odébb van.
Előtte ugyanis még meg kell oldania egykori kerítője problémáját, aki a gondokat azzal tetézte, hogy elrabolta Selina elveszettnek hitt húgát, aki nem mellékesen egy apáca. Egy igencsak béketűrő apáca, mint ahogy az a mostani füzetből kiderül.
És akkor most pár szó arról, amiről talán már írtam, de a mostani füzetben egyes jelenetek kapcsán már sajna túlságosan is érezhetővé válik. Ezt a minit 1989-ben jelentették meg. Majdnem három évvel a Batman: Első év után. Bár a pontos körülményekkel nem vagyok tisztában, de ez a jelentős időkülönbség valószínűleg nem véletlen, figyelembe véve, hogy ennek a mininek az eseményei az Első évvel párhuzamosan, annak kiegészítéseként futnak. Valamiért mégis polcon maradt, és ez a mostani kiadás is szinte biztosan egy vágott változat, aminél a vágást a lehető legolcsóbb módon érték el, kihagytak egyes oldalakat, de még a dialógust se változtatták meg a megmaradtakban. Ez eddig legfeljebb fura lehetett, most azonban a rendőrszobás jelenetnél annyira feltűnővé válik, hogy sajnos mindenképpen ki kellett emelnem a hírben. És mielőtt valakinek eszébe jutna, hogy felvesse: nem a szken lett rossz és felejtettek el behúzni egyes oldalakat, mert az oldalszámozás stimmel.

És most valami extra mellé. Csörnyei Márk nemrég jelentkezett ugyan a Zalaman második részével nálunk, máris elküldte a következő fejezetet az echte magyar szuperhős (és Kincső... és a többiek) kalandjaiból. Ezúttal Göthös gethes ellen. Mert hát Győrért mindent, ugye.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta