Ki van itt?

Oldalainkat 1110 vendég és 2 tag böngészi

  • aanti0
  • Gabi

rogue-v2-1-hirSziasztok!

Finisébe érkezett a Vadóc-részlegünk, ami sajna nem túl jó hír, hisz azt jelenti, hogy lassan elfogynak a déli virágszál saját történetei. Sajna jellemző a Marvelre, hogy mindenféle szőrös, törpe, kaszabolós, mogorva kanadaiak kapnak akár négy-öt szóló sorozatot is, az meg, aki igazán megérdemelné, hat éve semmit. (Na jó, Carey alatt az X-Men v2-ben eléggé központi szerepet kap, de hát az mégsem egyenlő egy... két... sok önálló címmel.)
A középső sorozat maradt a végére, amely amúgy egy eléggé különleges darab. Kezdjük ott, hogy ez egyike a HálóZsák legkorábbi saját gyártású szkenjeinek, még valamikor talán 2009-ből, Sepi szkennelőjéből. Másrészt nem igazán szokás v2-nek hívni - bár itt így fogjuk -, lévén, hogy a kiadvány hivatalos és teljes címe az, hogy Ikon: Vadóc. Ugyanakkor érdekes módon az Ikon: Lény mellett ezt a sorozatot az Ikon jelző nélkül szokás emlegetni, és a 2005-ös ongoing is a harmadik széria megjelöléssel létezik, szóval a könnyebbség kedvéért maradjunk annyiban, hogy ez a v2-es Vadóc-mini.
Ami még szokatlanná teszi ezt a minit, az az, hogy tudtommal ez az egyetlen olyan Ikon, ami nem a 616-os Marvel-univerzum részét képezi. Sőt, igazság szerint semelyikét sem. Hangulatilag úgy lehetne a legjobban jellemezni, hogy olyan, mintha valahol félúton lenne a Chris Claremont által elmeséltek és az X-Men Evolution című animációs sorozat között, mely utóbbi amúgy épp a mini megjelenésének időpontjában ment a tengerentúlon, szóval a dolog nem lehet véletlen.
Történetünk azt az időszakot meséli el, amikor Vadóc az X-ekhez érkezett. Ez a Vadóc azonban nem Rejtély lánya, aki a Mutánsok Testvériségétől menekült Charles Xavierhez, hanem egy utcagyerek, aki a céltalan vándorlást megunva keres menedéket a professzor akadémiáján. Jelenlétét azonban a többiek eléggé vegyesen fogadják, van, aki gyanakodva tekint rá, van, aki azonban mindent megpróbál megtenni azért, hogy a láthatóan visszahúzódó jövevény megpróbálja otthon érezni magát az iskolában.
Nem tudom, mennyire érződött ki ebből a felvezetésből, de itt nem egy szuperhős-képregénnyel van dolgunk. Igen, itt vannak az X-ek, és jelen vannak a különleges képességek, ám az egész sorozatban egyetlen árva bunyó nem lesz, és akciójelenetből is csak egy darab fog kijutni. Ez itt mindössze csak egy egyszerű történet egy lányról, aki nem tudja, hogyan illeszkedjen be a hozzá hasonlók közé, és egy tanárról, aki azonban szeretné elérni, hogy a lány kibújjon az általa emelt páncél mögül és normális életet élhessen. Ám ez az út bonyolultabbnak ígérkezik, mint azt Xavier előre sejti.

A fenti hír után hangulatilag kicsit érdekes kontrasztba kerülünk, de hát kedd van, szóval frissíteni kellene a Mortal-részleget is. A Shaolin Monks 9. fejezetében Liu és Kung teljes gőzzel belevetik magukat a Külső Világba, és a buddhizmus tanainak jegyében kiirtanak egy komplett monostort azért, hogy kifaggathassanak egy igencsak zavaros elmeállapotú hercegnőt. Ebből is látszik, hogy szerzetesség ide vagy oda, egy nőért a férfiember eléggé meredek dolgokra lehet képes.
Ó, és ha már MK... felmerült már a kérdés, hogy az MK:SM után lesz-e még folytatás, konkrétan hogy sorra kerül-e az MK vs. DC. A válasz igen, méghozzá előre várhatóan még idén, sőt, a sima sztori első része is átalakításra kerül, és kicsit jobban bemutatásra kerül majd a játék mitológiai háttere. Ez utóbbit a sztorinál április elejére ígértem, de valószínűleg május vége lesz belőle. És mielőtt felmerülne a most megjelent játék kapcsán: igen, fel szándékozom dolgozni itteni formába a sztori módját, de az eddig olvasottak alapján az már az alterverzumos részbe fog menni, merthogy az nem reboot és nem is remake, hanem egy teljesen átírt világ, aminek tényleg már csak nyomokban van köze a már jól ismert első trilógiához, és inkább tűnik egy lehetséges új film forgatókönyvének, mint egy MK-játékénak..

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta