Ki van itt?

Oldalainkat 1800 vendég és 0 tag böngészi

catwoman-v1-4-hirSziasztok!

A mai nappal befejeződik nálunk Macskanő első saját címe a negyedik résszel, amivel egyben másfél hónapra búcsút is intünk a gothami besurranó tolvajnőnek.
Mostani füzetünk első fele kicsit olyan, mintha valahol az egész mini erre épített volna, erre az egy jelenetre Batman és Maggie Kyle között. Miután Frank Miller az Első évvel teljesen újjáalkotta a Denevérembert (vagyis nem egészen teljesen újjá, hanem kicsit visszavitte inkább a negyvenes évekbe, keverve a rá jellemző tőmondatban monologizáló noir-hangulattal) és vele gyakorlatilag mindent, ami Gothamhez köthető, muszáj volt tisztázni, hogy pontosan ez milyen módon hatott a bőregér legismertebb női ellenfelére.
Eléggé milleresen.
Bár most nem erre koncentrálunk, hanem arra a pszichológiai háttérre, ami Selina Kyle karakterét mozgatja majd. És ez az a rész ebben az egész újraírt eredettörténetben, ami tényleg maradandóvá vált (a prostis hátteret elég hamar a kukába dobták). És ez az a rész, amiért gyakorlatilag honosításra került a történet.
Persze a füzet nem csak egy nagy karakterelemzés... mondhatni. A cselekmény ezúttal a Batman-Macskanő páros körül mozog, az események mozgatórugója pedig egy kissé vehemens rendőr, aki egy elragadtatott pillanatában tudtán kívül kivívja maga ellen Selina haragját. Ám ez igazából szinte csak ürügy lesz, ürügy arra, hogy Macskanőt elindítsuk azon az úton, aminek az egyik állomása volt a már nálunk is megjelent történetvonulat.

És mellé némi plusz: bár már lassan két hete megírtam, most jutott csak eszembe, hogy még nem ment ki a márciusi képregényes listaelemzés. Ez most pótlásra kerül. A lista ezen a linken vagy a rovatomat megnyitva elérhető.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta