Ki van itt?

Oldalainkat 970 vendég és 1 tag böngészi

  • Acclamator

harley-ivy-v1-1-hirHétfői csajos részlegünkben most egy kicsit pihenni hagyjuk Selinát, hogy kiheverje azokat a megrázkódtatásokat, amik Frank Miller nem enyhén nőgyűlölő mentalitása miatt érték őt jó negyed évszázaddal ezelőtt. Sőt, egy időre elbúcsúzunk magától a fő DC-univerzumtól is, hogy átnyergeljünk a második kedvenc számú DC-világba, a leginkább Bruce Timm munkássága által felépített DC Animated Universe-be, vagy nagyon leegyszerűsítve, a DC rajzfilmes világába.
A mostani, amúgy háromrészes minisorozatunk főszereplője Gotham legdilinyósabb szöszkéje, a Joker barátnője, Harley Quinn, aki legjobb barátnőjével, Méregcsókkal együtt keveredik ezúttal mindenféle hajmeresztő kalandokba. Amúgy fentebb nevezett Méregcsók az, aki a hírképben is szerepel, valahogy Harley-val nem volt ilyen megfelelően előnyös és figyelemfelkeltő hírkép a mostani füzetben.
A minisorozat legelső számának története - ami amúgy ugyanúgy önálló sztorinak tekinthető, mint a majd soron következő kettő is - indításképp egy ritka, különleges növény körül forog kezdetben, amit hősnőink természetesen meg akarnak szerezni maguknak azzal a céllal, hogy Méregcsók botanikai és biogenetikai ismereteivel mindenféle nem túl kellemes mellékhatású vegyszereket nyerjenek ki belőle. És természetesen ennek a tervnek mindössze két akadályozó tényezője van. Az egyik Gotham legismertebb bőregere, aki, mint mindig, most is éppen jókor van jó (vagy hősnőink szempontjából kevésbé jó) helyen. A másik maga Harley, aki annak ellenére, hogy diplomás pszichiáter, mégis annyira tipikusan szöszke, hogy az már szinte önmagában felér egy szuperképességgel nála.
A kaland vége természetesen Arkham. Ahonnan, mint tudjuk, megközelítőleg naponta háromszor szöknek meg az elítéltek. Talán nem okoz túl nagy meglepetést, hogy Harley-ék is nemsokára felkerülnek erre a listára.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta