Ki van itt?

Oldalainkat 739 vendég és 0 tag böngészi

mk-kitana-mileea-hirSziasztok!

Mai képregényünk egyszerűen olyan remek hírképpel szolgált, hogy egy ilyen alkalmat nem lehetett kihagyni, ám hátulütője, hogy sokat kell írni mellé. Bár valahogy úgy érzem, ez nem fog gondot jelenteni.
A Malibu Comics által megjelentetett Mortal Kombat-képregényeknek volt egy érdekes kis alcsoportja, amik egy-egy karakterre koncentráltak. Akkoriban még nem nagyon létezett ilyesmi (mármint hogy egy egész csokor legyen egyszerre ilyenekből, egyrészes, önálló karakteres sztorik léteztek már addig is), de manapság már az ilyesmit leginkább spotlightoknak, vagy ahogy elwoodék a TransFormers esetében magyarították, reflektorfénybeneknek nevezzük. Az MK-füzetek közül kronológiailag az első a Kitana & Mileena címet viselő füzetecske.
A füzet több szempontból is különleges. Egyrészt ez az egyetlen olyan sztori, ami gyakorlatilag teljes egészében egy visszatekintés, bár van körülötte egy keret, amitől bele lehet szuszakolni a nagyobb történetfolyamba. Másrészt egyedül itt találkozhatunk olyan névvel a stáblistán, ami később is felbukkan még az amerikai képregényeknél. Greg Hornról van szó, aki amellett, hogy a gömbmellek (és ennélfogva az antigravitációsan visszahajló, tapadó felsőruházat) egyik legjelentősebb kortárs képviselője a mainstream képregényrajzolás terén, leginkább onnan ismert, hogy ő rajzolta a Marvelnél egy csomó, női főszereplős sorozat (köztük a nálunk is pár számmal magát képviselő Elektra, vagy a Ms. Marvel v2, esetleg a She-Hulk v2) borítóinak nagyját.
A történet, mint már feljebb említésre került, egy visszatekintés. Amivel szinte már korszakalkotó az MK-történetekben, hisz azt meséli el, hogy miként tett Shao Kahn szert a Külső Világ trónjára. Mivel ekkoriban még sehol sem volt Onaga, így az első filmből is ismert változat él még itt, miszerint a Külső Világ eredetileg Kitana szülőhazája, Édenia volt, a császár pedig Jerrod királytól bitorolta el a trónt. Amiben, mint most kiderül, nagyban segítsége volt a fővarázslója, Shang Tsung és egy földi klán is. De, ahogy mondani szokás, akit a részletek is érdekelnek, az csak a képregényben találja meg azokat.

Mortal-nap révén nem maradhat el a szokásos havi képregénycsík sem. Ismételten egy olyan jön soron, amelyet régebben meg lehetett találni az YBK oldalán. Reptile szösszeneteiről van szó, és aki eddig figyelemmel követte ezt a részleget, az már sejtheti, ez mit jelent: töméntelen mennyiségű szóviccet, a humor legszebb formáját. És ami még szebb: lesz majd ebből egy következő adag is.

Végezetül pedig (igen, sajna most sem lesz animációs film) a heti Shaolin Monks-frissítés legújabb, vagyis tizenegyedik epizódjában ellátogatunk az Élő Erdőbe, amelynek mélyén hőseink igen komoly hüllőkoncentrációra lelnek. Mielőtt azonban nekikezdhetnének a szaurinvadászatnak, át kell verekedniük magukat egy rakás zombin, életre kelt szobron és számtalan, számtalan húsevő fán is. Igazi kis piknik ez a számukra.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta