Ki van itt?

Oldalainkat 411 vendég és 2 tag böngészi

  • freonix
  • Lajos

rogue-v2-2-hirA mai frissítéssel egyszerre kell egy jó és egy szomorú hírt is közölnöm. A szomorú része az, hogy lassan véget ér a Vadóc-részleg a HálóZsákon, mert már vészesen fogytán van a kitehető alapanyag. A jó hír viszont az, hogy ez azt jelenti, egyelőre még van egy kevéske kedvenc déli virágszálunk önálló kalandjaiból. Ebből ma a második minisorozat, vagy ahogyan még szélesebb körben ismert, az Ikonja második része van terítéken.
Amint azt az első résznél már sikeresen megállapítottuk, bár a sorozat Vadócnak azt a korszakát meséli újra, amikor a Xavier Intézetbe került, ez a történet mégsem teljesen hűen adja vissza azt a mára már klasszikussá vált időszakot, helyette egyfajta keveréket nyújt a régi Uncanny X-Menben történtek és az akkoriban elég népszerű és még viszonylag friss X-Men Evolution című animációs sorozat eseményeiből. Úgyhogy itt most nincsenek Őrök, se Gonosz Mutánsok Testvérisége, se a mutánsok vérét követelő politikusok és tömegek, se űrlények vagy idegen dimenziókból érkezett démonok és hadurak.
Van azonban helyette egy akadémia, ahol a mutáns fiatalok megtanulhatják kezelni a képességeiket és azt, miként illeszkedhetnek be minél jobban a társadalomba, hogy aztán viszonylag szokványos életet élhessenek. Itt jön a képbe egy önmagát kitaszítottnak érző, szociális készségeket nélkülöző, félénk, visszahúzódó lány az utcáról, akit Xavier karolt fel, hogy megpróbáljon önbizalmat önteni belé és elhitetni vele, hogy képes lehet anélkül az emberek közé menni, hogy állandóan attól rettegjen, kinek az emlékei kerülnek be a már amúgy is túlzsúfolt elméjébe. Amely kísérlet látszólag elég komoly kudarccal végződött, amikor Vadóc véletlenül hozzáért a professzorhoz, és aminek következtében ismét elmenekült.
Itt vesszük fel a szálat, pontosabban néhány nappal később, amikor is Vadóc megérkezik vándorlásának egy újabb állomására, egy egyszerű kisvárosba, ahol igazából roppant egyszerű helyzetekbe keveredik. Habár a lány számára valószínűleg a mindenkitől távol, nyugalomban élő fiatal, jóképű juhászfiú (tisztára úgy hangzik így a hírben, mint valami magyar népmese) nem tűnik éppenséggel egyszerűnek...

És most egy kicsit más vizekre evezve:
Kedd lévén nem maradhat el az MK-sztori frissítése sem. Bár kissé érdekes kontrasztot alkot a Shaolin Monks még az MK-hoz képest is meglehetősen vérszomjas világa a legbékésebb Vadóc-sorozattal szemben, még sincs megállás ezen a téren. A 12. részben még maradunk az Élő Erdőben, hogy letudjunk egy opcionális főellenséget, Mileenát, akit legutoljára ugye akkor láttunk a történetben, amikor meglógott Kitana és Laóék elől Jade halálát követően. Ám ez a küzdelem most nem teljesen úgy alakul, ahogy azt az eddigi játékleírásból várná az ember.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta