Ki van itt?

Oldalainkat 451 vendég és 2 tag böngészi

  • freonix
  • Lajos

disney-tpb-07-hirSziasztok!

Immáron negyedik éve már, hogy gyermeknapon, vagyis május utolsó vasárnapján egy új Disney-válogatáskötettel kedveskedünk az ifjabb olvasóinknak - és azoknak a nagyoknak, akik még képesek elmerülni a Disney-képregények világában (mint mondjuk e sorok írója is). És valószínűleg nem először kerül megemlítésre az sem, hogy bár sokan június elsejét ismerik gyereknapként, annyiban nincs igazuk, hogy nemzetközileg ugyan tényleg akkor tartják, Magyarországon azonban dátumhoz kötés helyett inkább mindig egy elvileg kellemes időjárási szakaszba eső hétvége van kijelölve a gyerekeknek.
Az immár hetedik válogatáskötet tartalmához remekül illik mai hírképünk, ugyanis a két legfőbb történet központi eleme lesz, hogy Dagobert bácsi elveszíti azt, amit itt még a kezében tart: a vagyonát, vagy legalábbis a vagyona egy jelentős részét. Első körben egy klasszikus, Carl Barks által jegyzett történetben kerül sor erre, ami egy varázserejű homokóra és egy ezzel járó szaharai kaland köré épül. Majd a téma egy jóval modernebb, Disney Italia-féle feldolgozásban bukkan fel, ahol Donald egy félresikerült manővere kényszeríti Dagobert bácsit, hogy elmenjen Dél-Amerika dzsungeleinek legmélyére a pénze után.
A fentebbi két történet mellé a változatosság kedvéért bekerült még egy újabb nyomozás Mickey-vel, és felbukkan egy új szereplő is, Farkaska, akivel a hazai olvasók számításaim szerint lassan másfél évtizede nem találkoztak már, és aki lehet, sok ifjú képregény-rajongó számára teljesen ismeretlennek is tűnhet. Mindezt kiegészítjük egy Kasszafúrók-történettel és egy lezáró kétoldalassal, és már meg is van az idei gyereknapi HálóZsák Disney-válogatás.

bolondos-dallamok-170-hirkepItt azonban még nincs vége! Ugyanis idén Genzo is beszállt a gyereknapi frissítésbe egy teljesen önállóan készített honosításával, amelynek ismertetéséhez most átadom neki a szót:

Még ez is van, srácok!

Gyermeknap alkalmából egy olyan képregénnyel készültem nektek, aminek az első számú célközönsége a fiatalság, de szerintem minden korosztály jól szórakozik rajta, hiszen legendás szereplőgárdáról van itt szó, kicsik és nagyok régi kedvenceiről. A tévéképernyők meghódítása nem volt elég a flúgos firkáknak, úgy gondolták, hogy a képregények szerelmeseit is igyekeznek a már megszokott minőségű szórakoztatásban részesíteni. Így született meg a Looney Tunes, vagyis magyarul a Bolondos dallamok képregényváltozata, ami már lassan a 200. szám felé közelít. Ebből a sorozatból hoztam el nektek egy számot, mégpedig a 170.-et. Nagyrészt azért esett a választásom erre a füzetre, mert itt egy nagyszerű Superman-paródiáról beszélhetünk, ami jól illik ide a HZs világába. Három rövid, és felettébb humoros történetet e-nyálazhatunk végig, amelyben a Hősök Hőse, mindenki megmentője, Szuperkacsa old meg megoldhatatlannak tűnő problémákat, mint pl egy érme beragadása egy mosógépbe. A három történeten kívül két még rövidebb szösszenet szerez további kellemes perceket, és idéz elő széles, fülön túl érő mosolyokat. Aztán mondanom sem kell, hogy a Szuperkacsa-történetek tele vannak tűzdelve utalásokkal a Superman-univerzumra (filmek, képregények...) vonatkozóan. Aki tehát jártas a Kripton utolsó fiának történeteiben, még jobban fog szórakozni ezen a füzeten. A többieknek pedig még mindig ott vannak a remek poénok és a hamisítatlan Bolondos dallamok-hangulat. Tehát két játszótérlátogatás vagy Shrek-újranézés között ejtsétek meg ezt a füzetet is, aminek magyar változatát teljes mértékben én hoztam össze. Aztán pedig ne felejtsétek el használni az értékelőrendszert, ahol ti is profi csillagszórók lehettek, mint amilyenek a filmekben vannak, bizony. Vagy akár a fórumon is felszólalhattok bátran, aztán mehettek a játszótérre Shrek-et nézni.

Ez van, srácok!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta