Ki van itt?

Oldalainkat 407 vendég és 0 tag böngészi

batman-captain-america-hirSziasztok!

Ismét eljött a nagy nap, újabb évvel öregedett a HálóZsák Képregények oldala, stábja és Farekje. (Bár utóbbinál plusz-mínusz egy már oly mindegy.) Szokásunkhoz híven próbáltunk erre az alkalomra valami különlegességet keresni nektek ajándékul, és a választás végül a talgaby által fordított és beírt, majd BuB által borítózott igazi vérbeli kalandképregényre, egyben a Marvel és a DC kiadók egyik legjobbnak tartott közös kalandjára, a John Byrne által alkotott Batman és Amerika Kapitány című GN-re esett.
A több mint hatvan oldalas sztori egyik érdekessége, hogy nem a modern korban ereszti össze hőseinket, hogy azok egy félreértésből adódó verekedés után összefogjanak valami közös ellenséggel szemben - bár lesz mindkét elem a füzetben -, hanem egy klasszikus, aranykori hangulatú, mégis inkább modern- és ezüstkori mesélési elemeket vegyítő világháborús mesét mutat be nekünk. Ezzel is emlékeztetve minket arra, hogy anno bizony nem csak a csillagos-sávos jelmezbe öltözött patrióta küzdött a képregények lapjain a tengelyhatalmak vezetői ellen, hanem Batman is kivette a részét a világháborús... propagandából. (Valójában a bőregér csak a mozivásznon küzdött ténylegesen egy japán szuperkém ellen egy mára finoman szólva is politikailag nem túl korrektnek tekinthető rövidfilm-sorozat keretében, a valódi harcot a füzetekben meghagyta a nála jóval érdemesebb Acélembernek.) Így hát lesznek itt nácik, még több náci, gigantikus csatatankrobotok, összefogás a két hős legismertebb ellenségei között, és mindez rengeteg izgalmas jelenettel fűszerezve a DC legismertebb kitalált nagyvárosában, Gothamben.

Talgaby ezen kívül még kihasználná az alkalmat és ezúton értesítene mindenkit, hogy elnézést kér, ahogy fogalmazott: "mind a négy visszajáró olvasómtól", hogy elmaradt májusban az áprilisi képregényes listaelemzés, de ezt a hiányosságot most pótolja a rovatában.

És még nincs vége! Ugyanis a szülinap alkalmával Kit és Micho egy különleges fejlesztéssel jött elő a Fantom-részlegben: gyártottak egy bizonyos "idővonalat", ahol terveik szerint áttekinthető lesz, hogy mikor-melyik Fantom milyen kalandot élt át. Rajongóknak igazi csemege. Természetesen a lista folyamatosan bővül, ezt állandóan frissítjük, de nem adunk róla külön hírt... így érdemes néha rá lesegetni, és ha egy esemény felkelti az érdeklődéseteket, de még nincs honosítva, a fórumon jelezhetitek. Amit többen is megemlítenek, hogy kíváncsiak rá, azt jó eséllyel előre vesszük a hososítandó füzetek hosszú listáján. Jó böngészést hát!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta