Ki van itt?

Oldalainkat 1003 vendég és 0 tag böngészi

buck-rogers-01-hirVéget ért ugyan májusban a Flash Gordon legmodernebb újragondolásának első fejezete, de nem kell attól még újragondolt klasszikus eredetű sci-fi ponyvák nélkül maradnunk. Tavalyelőtt ugyanis a Dynamite Entertainment az IDW-vel folytatott ki-tud-több-híres-franchise-t-megszerezni-hogy-aztán-kiadjon-vele-képregényt című össznépi játékában valamiért úgy döntött, hogy DeMatteis kis cége után ők is lecsapnak egy réges-régi (a vásárlás pillanatában 91 éves) karakterre, Flash Gordon akkori egyik nagy riválisára, Buck Rogersre, aki focisztár vetélytársával ellentétben nem egy változatos életformákkal teli bolygón (meg aztán több bolygón) bolyongott, hanem a távoli, és ezúttal tényleg távoli jövőbe (i. sz. 2419-be) csöppenve próbált boldogulni a XX. századi találékonyságával.
Ennek kapjuk most meg mi a modernizált változatát.
Annyira modernizáltat, hogy a karakter teljes eredettörténete hirtelen lenullázódik. Az eredetileg világháborús (első világháborús, ha valaki esetleg nem jött volna rá a karakter korából) veterán Rogers az eredeti változatban egy radioaktív gáz hatására hibernálódik egy barlangban, és csak a gáz feloszlása után ébred fel. Igen, egy radioaktivitással kevert Rip van Winkle-történettel indít, ami kétségtelenül furán hangzana a modern korban, ezért mit tesz az ég, egy gravitációs torzulás okozta féreglyukon át repül most inkább át a négydimenziós téridő-szövedéken. A Star Trek-rajongók legnagyobb sajnálatára azonban a sztoriban mégse fog szerepelni egyetlen kvantumfluktuációs béta-kvadráns sem, és a polaritást se cseréljük meg, egyszerűen csak a gravitációs erő feltételezett hatásait boncolgatjuk. De nagyon. Szokjátok meg a gravitáció jelenlétét, mert Rogersnek ez lesz a heppje a sorozat legvégéig.
Ja, és igen. Lesznek itt röpgyalogosok, atomizálók és szuperfejlett fegyverekkel bíró, intelligens, beszélő félszemű medvék is, akik emberekre vadásznak. Brumm. (Hm, érdekes, ez a leírás majdnem teljes egészében stimmel egy teljesen XXI. századi ismerősre is...) Mert nem áll ugyan rendelkezésre egy teljesen szabadon alakítható idegen bolygó, de attól még az íróknak régen is elég vad fantáziájuk volt, ha arra volt szükség, és ez a sorozat jó pár elemet teljes egészében átemel majd a kilenc évtizeddel ezelőtt megjelent történetekből.
A történetet ismét nem egyedül hoztam el nektek, hanem Kendra segítségével, aki volt olyan kedves és beírta a füzetet.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta