Ki van itt?

Oldalainkat 625 vendég és 0 tag böngészi

marvelous-land-of-oz-2-hirHogy pontosan mit keres egy asztaloskellék/szerszám neve egy hálózsákos frissítés hírcímében? Nos, a nemrég bevezetett logós rendszerünknek hála már nem olyan nehéz kikövetkeztetni. Visszatérünk Oz földjére, vagyis inkább folytatjuk a múlt hónapban megkezdett új kalandunkat ott. Ugye eddig ott tartottunk, hogy Pip, akit egy meglehetősen ellenszenves boszorkányféleség nevelt, megszökött a gyámjától egy nemrég életre keltett tökfejű báb társaságában. A címben szereplő valami pedig, akármilyen hihetetlen - habár aki ismeri az Oz világát, az sejti, hogy itt semmi sem az -, a páros legújabb útitársát takarja.
Az angol eredetiben kicsit jobban kijövő teremtmény (ott a neve Sawhorse, ami szó szerinti fordításban fűrészlovat jelent) Mombi varázsporának hála kel életre, akárcsak Tökfej. Hogy miért... nos, ez itt Oz, szóval: csak. Amúgy meg, hogy legyen valaki, akinek a segítségével gyorsabban haladhatnak. És, hogy mint azt láthatjuk, meglegyen a társaság morgolódó tagja, aki bizony időnként eléggé keményen be fog majd szólni Jankónak, aki időközben egy meglehetősen aggodalmaskodó természetet ölt magára. És nem mellékesen találkozik egy (talán annyira nem olyan) rég látott ismerőssel is, akivel bizonyos kommunikációs gondjai támadnak.
Pip pedig mindeközben egyre elhagyatottabban érzi magát a Smaragdváros felé vezető sárga kövekkel kirakott úton.
A sorozattal kapcsolatban volna még egy közlemény is: a legtöbb minimmel elelntétben, ami nem egy konkrét részleg tagja, ez most stabil menetrenddel fog menni, de nem hétfőn, hanem a júliusi megváltozott menetrendünkben (erről majd hó végén lesz pár szó) minden hó utolsó keddjén. Remélem, sok olvasó elkísér majd Oz világába ismét, hogy megismerhessék ennek a páratlan mesesorozatnak azt az elemét, ami idehaza szinte alig tudott kivergődni a teljes ismeretlenség homályából.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta