Ki van itt?

Oldalainkat 776 vendég és 0 tag böngészi

mortal-kombat-battlewave-1-hirA mai nappal megkezdődik a Malibu-féle Mortal Kombat-képregénysorozat utolsó felvonása, ami egyben pont egy évnyi anyagot, 12 számot takar - habár a januári szünetek miatt ez 13 hónapot fog jelenteni a HálóZsákon.
Az eredetiben Battlewave-nek, magyar keresztségben pedig (gyakorlatilag tükörfordítású) Harchullámnak nevezett történetben a Tao Te Zhan-sagához képest vissza is térünk valamennyire a játékok történetvezetéséhez... meg nem is.
A sztori központi eleme immár a játékokéval megegyező: hőseink megpróbálják útját állni Shao Kahnnak, aki a nemrég felbukkant csatlósaival együtt a Földi Birodalom - ha kell nyílt, ha kell, alattomos - meghódításán töri a fejét. De előtte valaki más fejét töri. Valakiét, aki csalódást okozott neki.
A játéktól viszont eltér az, hogy a szervezkedés ellene három jól elkülöníthető fronton folyik. Az egyik az összeesküvők tábora, amelynek megmagyarázhatatlan okokból kifolyólag egyszer csak tagja lett Baraka. Hogy mikor állt át a jó oldalra, ne kérdezzétek, nem derül ki.
A másik fő szál a Raiden-féle kísérlet lesz, ami egy külön miniben fog helyet kapni, akárcsak Goro magánkalandja az első könyvben. Ez a mini viszont már jövő hónapban elkezdődik itt.
Az utolsó szálat a földiek csapata képviseli, ahol is a Kiválasztottak érdekes jelenséget tapasztalnak magukon. Liu Kang ugyanis, mint kiderült, a bajnoki címe mellé (hogy miként lett az első könyv vége alapján pont ő a bajnok, máig nem derült ki) egy furcsa átkot szedett össze, ugyanis véletlenszerű nindzsarohamok törnek rá. Még a huszonkilencedik emeleten is. A jelenségre orvosi magyarázat nincs, és ha valaki azt hiszi, hogy most túlzok az itteni események miatt, az majd készüljön a következő számokra. Liu tényleg teljesen random nindzsarohamokat fog elszenvedni.

mk-dotr-10-hirA Mortal-nap persze nem lehet teljes mindössze egyetlen füzettel, szóval lássuk, milyen extra tartalom akad még itt:
Képregényes vonalon maradva itt van mindjárt a múlt havi szóviccgyűjtemény, a Reptile szövegei második része. Még több fárasztó szóviccel. Reptile-t szeretjük.
Majd a szinte elmaradhatatlan Shaolin Monks-történet, aminek a 16. részében hőseink felcsapnak távol-keleti csikóslegényeknek és kimennek a pusztaságba rendet tenni. Ami, figyelembe véve, hogy ott egyszerre háborúznak a Fekete és Vörös Sárkány zsoldosai, továbbá az őslakos shokanok és kentaurok, nem egy könnyed esti sétának ígérkezik.
És végül, egy újabb hosszabb szünetet követően megint itt van a Defenders of the Realm, vagy magyarul a Birodalom védelmezői a tizedik epizóddal, amelyben a hangsúly ezúttal a Földet védelmező "hadsereg" két nőnemű tagjára helyeződik. És egy újabb iszonyatosan nagy erejű, Shao Kahnt is talán legyőzni tudó ésatöbbi ésatöbbi ereklyére, ami ezúttal egy ikerkardot jelent, amit természetesen egy újabb ismeretlen birodalom mélyén, csapdákkal övezve lehet fellelni. De van bunyó, szóval a rajzfilmtől elvárt minden követelmény teljesül.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta