Ki van itt?

Oldalainkat 642 vendég és 0 tag böngészi

catwoman-v3-00-hirSziasztok!

Idén ma jelentkezik utoljára hétfői napon az úgynevezett csajos részlegünk, aminek a felhozatala az elmúlt fél évben igencsak vegyesre sikeredett. Júliustól ugyanis költözünk hétvégére, így nem is találkozhattok ezzel a részleggel most közel egy hónapig. Ám előtte még azért kikerül a mai adag.
Aminek a főszereplője egy férfi. Csak hogy egy kicsit zavarba jöhessünk.
Slam Bradley neve valószínűleg nem túl sok olvasónak ismerős. Vagy ha igen, akkor legfeljebb ez a kiadása, ami a ma kirakott füzetünkben bukkant fel legelőször. Pedig Slam nem egy mai karakter. A Jerry Siegel és Joe Shuster által alkotott figura a Detective Comics legelső számában bukkant fel jó sok évtizeddel ezelőtt, ezzel megelőzve a DC világában a több mint két évvel később megjelenő Batmant, de még Superman se létezett, amikor már olvashatóak voltak Slam kalandjai.
Bár Slam a harmincas évek karaktere, jellegében mégis inkább a húszas évek keményöklű, keménykötésű, marcona magánkopóira hajaz, aki odavan a szép nőkért, az erős whiskey-ért, és aki a zűrös ügyeket leginkább az ökleivel rendezi le. És ez utóbbi tekintetben a most megismerhető változata - aki amúgy a retcon csodás hatalmának köszönhetően történeti szempontból ugyanaz a magánhekus, akinek a kalandjait közel tucat éven át követhették a II. világháború környékén - sem különbözik.
Ez utóbbi információ amúgy csak érdekesség volt, a soron következő történet megértéséhez nem szükséges semmilyen előismeret, az egész sztori szándékosan úgy is van felépítve. A sztori amúgy mindössze csak a felvezetése valaminek. Valaminek, ami kisebb-nagyobb megszakításokkal dominálni fogja a következő bő két évet a csajos részlegünkben. Annak ellenére, hogy egy hatvan felé közeledő pasas a mostani főszereplőnk, igen.

És a képregény mellé egy kis plusz. Most még viszonylag időben kikerül az amerikai képregényes listaelemzés, ami továbbra sem túl biztató. A májusi lista elemzését, ahogy eddig is, most is a rovatomban találhatjátok.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta