Ki van itt?

Oldalainkat 814 vendég és 0 tag böngészi

nova-v4-08-hirZdrasztvujtye!

A mai Annihilation-epizóddal furamód kilépünk a Hódítás történetfolyamából, amit az is jelez, hogy a Nova v4 nyolcadik füzetének borítóján már rajta sincs az említett esemény logója. Ennek ellenére a sorozat továbbra is fontos kapcsolódó sztorija az ottani eseményeknek, még ha ez a mai füzetből nem is látszik igazán.
A mostani történet... na jó, mielőtt rátérünk, valamit muszáj lesz letudni. Páran valószínűleg tudják, hogy részemről két dolgot szoktam fontosnak tartani a képregények fordítása közben. Az egyik, hogy fordítódjanak. Vagyis a kódnevek, ahol csak lehet, legyenek magyarul, de nagy átlagban is ha egyszer magyarra fordítjuk, akkor legyen magyar, ne valami magyar-angol hibrid izé. Ezért is űzöm a Hepburn-féle átiratot, ahol csak tudom, elvégre az az angol nyelv része, nem a magyaré. (Csak egy példa: 忍者 - japán; ninja - angol; nindzsa - magyar... hogy az egyik leggyakoribb és legidegesítőbb hibát említsem, ami annyira próbál elterjedni, hogy egy időben még én is konzekvensen rosszul használtam.) Ez a felvezetés azért kellett, mert megint olyan szakasz jön, amikor is a történet kapcsolódik a mára már az allcomicson található Guardians of the Galaxy v2 (magyar címe: A galaxis őrzői) eseményeihez, konkrétan bemutatkozik a főhadiszállásuk, Knowhere, ami most kapott egy magyar nevet is. Hogy mit... a cím elárulja. És most ami a sztorit illeti:
Nova a nagy menekülés közepette szó szerint a világ legvégén lyukad ki egy látszólag eléggé kísérteties helyen, ahol szuperképességű egyének és zombik támadnak rá. Cserébe viszont találkozik a 2000-es évtized második felének legkirályabb új karakterével, Kozmóval, a szovjet aztrokutyával, akit nincs az a hatalom, hogy ne kedvelne meg mindenki azonnal. Még azok is, akik inkább macskásak.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta