Ki van itt?

Oldalainkat 662 vendég és 1 tag böngészi

  • feelboy76

modoks11-3-5-hirAz egyszerűsített írásmód szerint a mai dátum 11.11.11. Ráadásul ez a cikk pontosan 11:11:11-kor kerül megjelenésre az oldalon. Ebből persze a címlapon összesen annyit lehet majd látni, hogy a mai frissítésre 11.11.11. 11:11-kor került sor.
Márpedig ez öt darab tizenegyes. És érdekes módon van nekünk egy sorozatunk, aminek a címében szerepel a tizenegyes, és pontosan öt részből áll. Viszont a dátum és az időpont is csak három darab tizenegyesből tevődik össze, ami azt jelenti, hogy ebből mindössze három darabot szabad egyszerre kiraknunk. Igen nagy szerencse, hogy az említett minisorozatból pontosan három rész van hátra.
Ráadásul a sorozat pontosan egy éve, tizenegy hónapja és huszonkét napja frissült utoljára a HálóZsákon. És ha összeadjuk a napok és hónapok számát, harminchármat kapunk, ami pontosan háromszor tizenegy, ami megfelel a három darab tizenegyesnek a mai frissítés címében. De ha nem kalkuláljuk bele az aktuális dátumot, akkor egy éve, tizenegy hónapja és huszonegy napja volt az utolsó rész. Márpedig a huszonegyes az háromszor hét, a hét meg három az tíz, és ha hozzáadjuk az évet, megint csak a tizenegyes jön ki.
Akárhogy nézzük, minden szempontból a tizenegyesek felé mutat ez a nap, márpedig ez csakis azt jelentheti, hogy ma befejezésre kerül a tavalyelőtt elkezdett és jól félbemaradt, ám meglepő érdeklődést kiváltó minink, a M.O.D.O.K. 11-e. Egyszerre három füzettel.
A mini sorsa finoman szólva is hányattatott volt. Mint páran tudják, az eredeti beírója kénytelen volt egy ideig felhagyni a honosítással, és nem igazán sikerült helyettest találni egészen tavaly év végéig, amikor is a már ilyen-olyan címekből (pl. Annihilation Conquest vagy X-Akták) ismerős külsős beírónk, barbar elvállalta, és idén év elején le is szállította. Eredetileg a mininek csak a befejezése lett volna ma, ám bizonyos kommunikációs gondok és a feledékenységem miatt csak nem olyan rég került véglegesítésre a beírás. Szóval... M.O.D.O.K. 11-e. A nagyszabású rablás történetének vége, aminek mind a három fennmaradó számában garantált lesz a meglepetések sora, ugyanis esküszöm, több csavar van benne, mint az eredetijében és ihletőjében, az Ocean's 11-ben (beleértve az eredeti filmet és a remake-et is - és itt most lefogadom, sokan csodálkozni fognak, hogy a Clooney-féle csak egy újraforgatott változat). Nem is mondok semmit a sztoriról, tessék elolvasni!

A fenti hírhez még annyit, hogy igen, ennyire marha bonyolult dolog előállni egy összetett számmisztikai hablattyal. Általános iskola alsó tagozatos matek. Ami a jelek szerint annyira bonyolult dolog, hogy máig tömegeket lehet kábítani vele. És igen, ennyire kemény meló volt előállni egy olyan alappal, amire az egész Képlet (Knowing) című film épült, ami után számos személyes ismerősöm ámuldozott, hogy miként lehet ilyen összetett történetet felépíteni, hogy mindig kijöjjenek a számok. Így. Kemény tizenöt percnyi agymunkával.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta