Ki van itt?

Oldalainkat 1085 vendég és 0 tag böngészi

x-files-041Elérkeztünk hát az Topps-féle X-akták sorozat utolsó, 41. részéhez. Mint rajongó és mint a sorozat „felelőse" a Hálózsákon most – szokásomtól eltérően több mondatban – szeretnék pár sort billentyűzetre vetni a sorozattal való találkozásomról.

Valamikor a 90-es években véletlenül láttam az első részt, ami annyira tetszett, hogy igyekeztem – több-kevesebb sikerrel – videóra venni a többit. Volt is egy fél szekrénnyi X-VHS kazettám, amit rongyosra néztem, viszont az ilyen-olyan okból elmulasztott részek megnézésére szinte semmi esélyem nem volt. Aztán a számítástechnika fejlődése és az internet térnyerése hozzásegített, hogy normálisabb minőségben is hozzájuthassak most már a teljes sorozathoz, amit azóta újra meg is néztem, és ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó sci-fit, vagy szeret borzongani. :)

A képregény 1. számával 1997-ben találkoztam, egyből elő is fizettem rá. A sorozat magyarországi kiadása sajnos a 6. szám után megszűnt, de szerencsére volt pár rajongó itt a HZs-n, aki megpróbálta életben tartani és folytatni a következő résztől. Külön rangot ad ennek a munkának, hogy a HálóZsák mindhárom alapító tagja, bár nem egyszerre, de részt vett benne egy ideig.

Mivel Micho annak idején a papíron megjelent részeket beszkennelte, most már az egész sorozat rendelkezésetekre áll a honlapon.

Nem búcsúzunk azonban végleg Scully és Mulder ügynököktől, hiszen van még pár különszám és van egy újabb keletű sorozat, ami honosításra vár, de ezek már csak alkalmilag fognak megjelenni, amikor épp idő lesz rájuk.

Végezetül szeretném megköszönni a munkát azoknak, akik részt vállaltak az X-akták képregények magyarországi megjelenésében:

Köszönet, Micho, Troll, Zaj, Beigli69, Joruto, Kendra, Killjoy, Simoc, valamint Bata007 István, Kerényi Szabina, Oláh Gábor és a SEMIC kiadó! Külön köszönöm talgabynak a sok lektorálást! :)

Még találkozunk... mert az igazság továbbra is odaát van.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta