Ki van itt?

Oldalainkat 1213 vendég és 0 tag böngészi

hir1-jurassicpark-redemption-03 ujHa hiszitek, ha nem, Fantomnak van egy saját élő dinoszaurusza Éden-szigetén... de nem, most mégsem oda látogatunk, mivel a káosz elszabadult az IDW féle Jurassic Park sorozat újabb részében... Fantomra meg majd visszatérünk a hír végén. Tehát, hosszabb szünet után középső részéhez érkezett a Jurassic Park - Jóvátétel című ötrészes minisorozat.
A mai fejezet véleményem szerint az eddigi legjobban sikerült rész, pláne, hogy az ember már kezdi megszokni Dyke rajzait, akit ígérem, utoljára hoztam szóba. Ha valaki esetleg most szeretne bekapcsolódni a történetbe, röviden arról van szó, hogy a Hammond birodalom két örököse, Lex és Tim Murphy immár felnőttként a saját életét éli, de mindkettőjük napjaira még annyi idő után is nagy hatással vannak a Jurassic Parkban történtek. Míg Lex a szigetek biztonságos karanténja mellett harcol, addig Tim egy titokzatos üzlettárssal (akinek kilétét a mai rész fedi fel) gyakorlatilag a Park újraélesztésén dolgozik akarva-akaratlanul.
Az eseményekkel párhuzamosan, de tőlük korántsem függetlenül egy ragadozó dínó Texasban szabadon garázdálkodik, és amerre jár, nyomában elszabadul a pokol. A mai részben az izgalmak csak fokozódnak a háttérben tevékenykedő gyanús elemeknek, no és persze a dínóknak köszönhetően. A honosítást én követtem el, Sepi hathatós segítségével.
Aztán... nézzük a mai frissítés albérlőjét, aki orvul idelopakodott a JP mögé, mert Micho még idén le szeretné tudni az Első év c. sorozatot - így helyet kellett neki szorítani. A mai fejezetben megvizsgálhatjuk a vihar szemét, vagyis hősünk, aki Johnny Hotwire alteregója alatt kalandozik lent délen, egy pusztító hurrikán kellős közepébe kerül többedmagával, a floridai mocsárvidéken. Az író, David Bishop ebben az epizódban kicsit kikacsintott a Humphrey Bogart fanokra, ugyanis a Key Largo c. filmjét dolgozta át Fantom módra. A rajzokat többek kedvence, a finn Kari Leppänen szállította. Érdekesség továbbá, hogy ebben az epizódban hősünknek nem lesz alkalma átöltözni a Vándorló Szellem gúnyájába, így aki idáig a jelmezes hősutálók táborát gyarapította, az nyugodtan belefeledkezhet ebbe a kis krimibe.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta