Ki van itt?

Oldalainkat 1062 vendég és 1 tag böngészi

  • AmbrusAttila

marvelous-land-of-oz-8-hirA második Oz-kötet, ahogy mondnai szokás, nagyon ki lett centizve. Ezzel együtt már csak négy darab "normál" frissítésünk lesz egészen jövő februárig, szóval eléggé a végére lehetett csak idepasszírozni (a fenti ok miatt nincs bunyós sorozat se amúgy a hónapban).
Oz csodás földjének befejező nyolcadában végre sor kerül a nagy küzdelemre a magát boszorkánynak gondoló vén varázslónő és a birodalom egyik valódi boszorkány, Glinda között, aki megmutatja nekünk, hogy a kedves és jóságos külső valójában egy nem csekély hatalommal és akarattal bíró személyiséget rejt. Vagy egyszerűbben fogalmazva: Glindával nem érdemes szórakozni. Ahogy ezt Mombi is fájdalmas módon megtapasztalja.
Ám ezzel még nem ér véget a történet, mert még mindig ott van a fő kérdés, Oz trónjának ügye, amit jelenleg ugye egy önjelölt tábornok bitorol egy sikeres puccskísérlet után. (Érdekes, hogy amint nem kisgyerekeknek szólóan fogalmazzuk meg, rögtön kiderül, hogy milyen komoly történetelemek vannak az Oz-mesékben. Az előző részben politikai merénylet, most puccs... Baum nem játszott kicsiben.) Ezt jogszerűen csak a trónörökös, vagyis inkább a jog szerinti uralkodó előkerítésével lehetne csak orvosolni, ám az ő hollétéről csak Mombi tud. Glinda meggyőző ereje azonban végül diadalmaskodik felette. És végre megláthatjátok, miért cseréltem le az Oz-letöltő bélyegképét arra a puritánnak tűnő valamire a Marvel-sorozat logója helyett.
Utószónak pedig: Ahogy az Oz, a nagy varázslóból, ebből is készült egy egybefoglalt kötet, hisz alapvetően egy könyv feldolgozásáról van továbbra is szó, és egybevágva nyújtja a legteljesebb olvasási élményt (USA-ban is füzetet szinte nullát adnak el, a tpb-ket meg viszik folyamatosan).

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta