Ki van itt?

Oldalainkat 903 vendég és 0 tag böngészi

selina-hirAmikor elkezdtem kirakni a Macskanő v3 elejét, ígértem, hogy a nulladik szám utáni lyuk is kitöltésre kerül majd. Most jött el ennek a pillanata - habár a szemfülesebbek már egy hete láthatják ezt.
A szóban forgó történet nem egy különszám, hanem egy GN, amit Ed Brubaker kezdeti tettestársa, a v3 felvezetését és első sztoriját rajzoló Darwyn Cooke követett el teljesen egymaga, nem sokkal az után, hogy befejezte a saját négy részét azon a sorozaton.
A Selina nagy dobása című könyvet időben kissé bonyolult elhelyezni. A történet alapvetően egyfajta hídként szolgál a v2-es sorozat vége és a v3-as első száma között. De annyira, hogy a kétharmada felé tanúi lehetünk a nulladik számban lefolyó egyik találkozásnak, csak ezúttal egy másik szemszögből nézve.
Ám nem Slam Bradley ottani nyomozása a történet központi eleme, hanem az, hogy Selina miként próbált meg talpra állni, miután egy félrecsúszott választási kampány és egy ellene indított merénylet közvetett hatásaként jóformán minden pénzét elveszítette. A helyzete sokkal kétségbeejtőbb, mint hinnénk, annyira, hogy kénytelen ahhoz az emberhez fordulni, aki egyszer már kiemelte őt az East End mocskából, és akit ő végül eléggé galádul elárult. A viszontlátás közel sem felhőtlen, ám a tét akkora, hogy még ezt is megéri kockáztatni Selina számára. Ugyanis nem mást szemelt ki magának, mint a maffia pénzvonatát, amiben annyi tisztára mosandó zöldhasút szállítanak, amivel az egykori Macskanő kis szerencsével végleg bebiztosíthatja magának a talpra állást.
Ó, igen, itt egykori Macskanő. Nemhiába van Selina csak a címben, ebben az időszakban macskanő hivatalosan és Selina számára is halott volt.

Végül, de nem utolsósorban a HZs-ház Fantomjának is véget ér az idei év, ráadásul stílusosan az Első év c. sorozatának az utolsó felvonásához érkeztünk. Hősünk végre szemtől szembe kerül apja gyilkosával, Rama Singh-gel, és nagy leszámolásra, drámai monológokra lehet számítani a konkluzióban. A záró fejezet rajzait Kari Leppänen készítette, írója Ulf Granberg volt, aki tulajdonképpen egy már létező, Lee Falk történetet ("The Belt - Az öv") írt át némiképp, és illesztett be a sorozat számára. Aki az utóbbi 10 hétben velünk volt, és követte az ifjú Fantom kalandjait, az nem fog csalódni. A honosítást Micho végezte, aki most kényelmesen hátradől a halálfejes karosszékében, és minden rajongónak boldogabb új évet kíván!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta