Ki van itt?

Oldalainkat 1252 vendég és 0 tag böngészi

menthetetlen 01 hirA nagy képregénykiadók íróinak keze gyakran megkötött, nem írhatnak akármit. Superman nem vesztheti el az eszét, és nem mészárolhatja le a fél DC-univerzumot. Vagy ha igen, akkor két hónap múlva úgyis mindenki feltámad. A Menthetetlenben nem.

Régóta várt pillanat érkezett el ezzel a HálóZsákra. Új sorozatunk, az év elején meghirdetett Menthetetlen, rögtön az események közepébe vág: az isteni erejű szuperhős, a Plutóniai, látszólag egyik napról a másikra bekattan, és elkezdi levadászni volt csapattársait. Néhány százmillió civillel egyetemben.

A világ itt tényleg nem lesz már soha olyan, mint azelőtt. A civilizáció lényegében összeomlott, az emberek rettegnek: a Plutóniai bámikor lesújthat, és megölheti őket szórakozásból. Egész országok válhatnak hamuvá pillanatok alatt. A szuperhősök tehetetlenek. Erejük össze sem hasonlítható a Plutóniaiéval, és sokuk képtelen lenne elpusztítani egykori barátját és példaképét.

Ez a változás a Plutóniaiban azonban nem volt olyan hirtelen, mint ahogy azt sokan sejtik. Több évnyi felhalmozott szorongás, görcsös megfelelni akarás és frusztráció vezetett oda, hogy minden emberségét levetkőzze magáról. A képregényben ezen az úton követhetjük végig hősünket (?), és mindeközben azt is megtudhatjuk, hogy a zseniális Qubit és a többiek mivel próbálnak előállni volt csapattársuk megfékezésére. Vagy megölésére. Mert rajta már nem lehet segíteni: menthetetlen.

A képregény beírása honosítótársam (emlékeztek még Jesse eszmefuttatására a társakól a Prédikátor 15-ben? :) ), Predash munkája, a fordíás pedig az enyém. Ezzel a sorozattal minden idei lapunkat kiterítettük, ezentúl kéthetente találkozhattok a Bűnbocsánat, a Prédikátor és a vadiúj Menthetetlen közül az épp aktuális résszel.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta