Ki van itt?

Oldalainkat 1280 vendég és 1 tag böngészi

  • janoshman

ozma-of-oz-1-hirSziasztok!

Immáron harmadik éve, hogy a legismertebb amerikai tündérmese-birodalom atyjának, Lyman Frank Baumnak születési évfordulóján nekikezdünk az úriember egyik újabb történetének képregénybe öntött változatának. Bizony, az Oz, a nagy varázsló és az Oz csodás földje után belevágunk az Eric Shanower és Skottie Young által alkotott Ozma, Oz hercegnője-átiratba. (Sajna ez az utolsó év, amikor ezt zsinórban megtehettük.)
A mostani történet az utolsó, ami magyar olvasóknak még talán ismerős lehet, lévén ugyanezen a címen ez a könyv még megjelent kis hazánkban, a további részek azonban már nem. (És ez legalább hűen követi Szőllősy Klára eredeti fordítását.) Lehet, hogy nem ez a széria legkiemelkedőbb darabja (többnyire az Emerald City of Ozt tartják annak), ám a kiadási sorrendet tekintve ez lesz az első igazán fontos darab, amelynek eseményei nem csak a könyvön belül jelentősek, hanem nagyon, nagyon hosszú távra kihatnak hivatalosan elismert kanonikus történetfolyamra.
A Marvel-féle feldolgozás első számában rögtön régi ismerőst köszönhetünk, ugyanis visszatér Dorka, az első könyv főszereplője, aki most forgószél helyett a víz miatt kerül bajba - és egy újabb meseországba. Kalandjára ezúttal a sunyi kis dög Totó helyett (kár, hogy esélytelen eljutni odáig, amikor megértenétek, miért mondom ezt - bár szerencsére legalább a modern rebootban a szerző egyetértett ezzel a kijelentéssel) egy eléggé érdekes jellemvilágú tyúk, Bill(ina) kíséri el, aki a mostani könyv egyik legmeghatározóbb szereplője lesz egyben. A ma olvasható huszonkét oldalon a páros túlél egy tengeri vihart, rátalál egy ebédet termő ligetre és összefut a Kerekesekkel (akik itt egy picit gyerekbarátabbak, mint a '85-ös nemhivatalos mozis filmfolytatásban). És ez, ahogy mondani szokás, még csak a kaland kezdete számukra... és számunkra.

Ja, és új szavazás van a főoldalon a napi képregényekkel kapcsolatosan.

Plusz még hír, hogy hosszas kihagyás után ismét elérhető az átalakított (és személyes véleményem szerint a hat tonna JavaScriptől megszabadulva jóval felhasználóbarátabb és gyorsabb) Black Team Comics, vagyis BlaTeCo honlap.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta