Ki van itt?

Oldalainkat 1530 vendég és 0 tag böngészi

mouse-guard-v1-6-hirTudom, senki nem fogja elhinni ezt most nekem, de az, hogy október 23-ra sikerült betervezni egy olyan képregényt, ami végső soron arról szól, hogy miként vernek le egy, a meglévő rendszer megdöntését célzó forradalmat, totálisan a véletlen műve volt. Egyszerűen így jött most ki.
Az Egér Gárda a lassabb sorozataink közé tartozik, ez tény. Talán lassan két éve is megvan, hogy kitettük az első részt. A sorozat persze eredetileg sem észveszejtő tempójú, az elmúlt jó hét év alatt összesen 24 füzet készült (ebből hatot más alkotók készítettek), és nekünk sem áll szándékunkban 3-4 évnél jobban megközelíteni az eredetit. Habár azért talán negyedévente most már lesz frissítés belőle.
Az első mini hatodik, (majdnem) lezáró epizódja Lakatrév ostroma körül forog. Az áruló Éjfél serege teljesen körülvette a Gárda erődítményét, Genovéva és maroknyi őre elég szorult helyzetbe keveredett. Minden reményük a kinn rekedt négyesben rejlik, akiknek a nemrég összeszedett tagja, a vén Ciromer láthatóan ismer pár érdekes trükköt.
A mininek itt vége, a történetnek azonban koránt sem. A sztorinak létezik egy epilógusa, ami csakis a gyűjteményes kötetben jelent meg; illetve természetesen ott lesznek még az azóta megjelent részek (egy folytatás, egy antológia és egy előzménymini). Azoknak, akik eddig kitartottak az 1152 őszével, ezúton mondanék köszönetet, illetve biztosítom őket, hogy ez a méltán díjazott kaland folytatódni fog nálunk. (Kegyetlen nehéz beírni, de akkor is folytatódni fog.) Azoknak pedig, akik még eddig nem olvastak bele, annyit tudok mondani, hogy tegyenek egy próbát, mert megéri. Bárki, aki eddig találkozott vele, ennek a világnak a rabjává vált.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta