Ki van itt?

Oldalainkat 626 vendég és 1 tag böngészi

  • habszi

micky mouse 199101 hirAhogy tegnap, most is a Múzeumot bővítjük, és ezzel immár zsinórban a harmadik olyan hírnél tartunk, amiben felbukkan P. Eryka neve. Ugyanis akárcsak a tegnapi semices fantomot, a mostani füzetet is ő tette kicsit rendbe, ezúttal színügyileg.
A Mickey Mouse magazin legelső számáról van szó, ami 1991 januárjában látott napvilágot. Ekkor döntött úgy az Egmont, hogy az addigi inkább német séma helyett Kelet-Európában saját kiadványcsaládot hoz létre, ennek lett egyik tagja a magyar füzet. Ez attól az évtől kezdve folyamatos szerkesztőségi szemléletváltásban is megnyilvánult, például szinte teljesen kikoptak a dél-amerikai történetek. Amúgy a magyar lap később pár testvére alapját is képezte, sőt, ha jól emlékszem, a külön szerkesztés és megjelenési rend miatt lesz majd ezen cím alatt pár olyan történet, amiben Magyarország világpreimert közölt. (Persze az Egmont Disneyjeinél ez sokszor 1-2 napon múlott, de mégis.)
A Mickey Mouse magazin amúgy innen fogva a Múzeum állandó kiállítását fogja képezni, vagyis minden hónap legelső nem-pókemberes hetében a magazin egy újabb füzete kerül majd ki. A hónapban még felbukkan a februári szám is, és így pontosan 22 év lemaradással, de hónapra megegyezően visszük majd ezt az újraközlést.
A magazin egyben hivatalosan is megkezdi a Disney-évünket. Újraközlésekkel és honosításokkal együtt idén közel 800 oldalnyit fogunk leközölni ebből a részlegből, többet, mint akármi másból.

Ha valakinek pedig esetleg kezdene csömöre lenni az újraközlésekből, annak az a szomorú hírem van, hogy a HálóZsák 2013-as évének minimum első fele nagyrészt ezekről fog szólni, a frissítéseink közel 50%-a múzeumi vagy más oldalakról átvett anyag bővülését takarja majd. Sajna ez van, ezzel próbáljuk ellensúlyozni az ember- és időhiányt.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta