Ki van itt?

Oldalainkat 655 vendég és 1 tag böngészi

  • metron

rozsaszin-parduc-01-hirSziasztok!

És eljött az utolsó friss délelőtti frissítéses sorozat napja, amely egyben egy új múzeumi állandó kiállítás első eleme is egyben. Ugyanis olvasóinknak és némi kutakodásnak hála előkerültek a még Knetre is feltett réges-régi Rózsaszín Párduc-szkenek, amikre aztán sikerült némileg helyrepofozni a modern PhotoShop-szűrők által.
Némileg.
Mivel a Múzeumban igen fontos helyet foglalnak el ezek a régi, gyerekeknek szánt sorozatok – lévén, hogy ezek viselték a legrosszabban az időmúlását –, így örömmel jelenthetjük be, hogy ezzel a módszerrel sikerült talán olvasható formába hozni az első 31 számot, amelyből most természetesen az elsőt tesszük elérhetővé a nagyközönség számára.

Ugyanakkor FELHÍVÁS!

Sajna a PhotoShop sem képes a csodára, és a régi alapanyag igazából eszméletlenül rossz, az egyetlen igazán pozitív eleme, hogy az oldalak nagyon szép egyenesek. Ezért ha valaki rendelkezik némi szkenelői alapismerettel, megfelelő szkennerrel és persze a sorozat füzeteivel, nagyon megköszönnénk, ha be tudná húzni őket 300 vagy még inkább 600 dpi-ben. Sajnos a kapacitásunk véges, ezért még muszáj hozzátennem, hogy ezen felül szükségünk lenne a behúzott oldalak körbevágására és kiegyenesítésére, mert csak a szkriptelt feljavítás fér bele az időnkbe. (Szépen méretre vágott, de amúgy abszolút nyers szkenekre már van egy jó módszerünk, a holnapi múzeumos vagy a múlt heti BSZT is így készült.)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta