Ki van itt?

Oldalainkat 488 vendég és 0 tag böngészi

mumin-01-hirMúminék.

Ez a név korosztálytól is függően vagy nagyon sokat, vagy szinte semmit sem mond.
Akárcsak Nils Holgerson vagy Kalán néni esetében, ezzel a skandináv mesevilággal is sokunk a kilencvenes évek eleje felé vetített japán animációs sorozat által ismerkedett meg. Akkor még nem sejtettük, hogy a szülőhazájukban, Finnországban milyen leírhatatlan népszerűségnek örvend ez a csapat vízilószerű, bár valójában skandináv trollokból álló família: ha egyszer valaha eljut az ember oda, nehéz nem belebotlani valami hozzájuk kapcsolódó szuvenírbe vagy látványosságba.

A kilencvenes években, amikor az animének hála a világ sok részén, köztük Magyarországon is kitört a múminláz, az eredeti alkotó képregénycsíkja mellé készült az animéhez kapcsolódó képregényalbumsorozat is, amelyet részben az eredeti alkotó műveire építettek. (És melyet vagy a Semic anyavállalata, vagy egy másik ismert európai kiadóóriás, az Egmont készíttetett… érdekes módon kevés információt találni erről a sorozatról.)
Ennek a magyar változatát ismerteti mától fogva a Múzeum a nagyközönséggel. Reméljük, kellemes nosztalgiázásban lesz része az idősebbeknek, a fiatalabbakat pedig hozzánk hasonlóan magával ragadják majd ezek a sajátságos hangvételű történetek és főszereplőik.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta