Ki van itt?

Oldalainkat 1486 vendég és 0 tag böngészi

 

Eredetileg a ma délelőttihez hasonló történeteket a Vegyes kategóriába tesszük (és ott is megtalálható), mégis, a Légy című francia képregénykötet története annyira minden korhatár nélküli, hogy muszáj volt hivatalosan az Ifjúsági részleg alá tennünk. Már csak azért is, mert később egy 65 részes animációs sorozat készült az alapötletéből.
Bizony, ez a Cartoon Network-ös legyes rajzfilm eredetije.

A Légy című mű alkotója Lewis Trondheim, vagyis Laurent Chabosy, napjaink egyik ismert és elismert francia független képregényművésze/grafikusa, aki ebben a kötetben a képregényalkotók egyik legnagyobb kihívását vállalta magára: egyetlen szövegbuborék vagy -doboz, egyetlen írott szó nélkül meséli el közel száz oldalon az általa megálmodott történetet. Amelyet értelmezhetünk egy egyszerű, aranyos kis kalandnak, de akinek van erre affinitása, és bele tud nézni egy mű mögöttes jelentésébe, az érdekes kérdéseket és gondolatokat találhat a sztori kétharmada felé a képkockákban.

Mindenesetre reméljük, hogy ez a termetesebb újraközlés feldobja egy kicsit a hangulatot így, a hétköznapok közepén, ebben a nem túlságosan hűvösnek mondható időben.

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta