Ki van itt?

Oldalainkat 976 vendég és 0 tag böngészi

sw-empire-001-004-hir1

Történetünk néhány héttel a CSILLAGOK HÁBORÚJA: IV. EPIZÓD: ÚJ REMÉNY cselekménye előtt játszódik. Palpatine császár vaskézzel igazgatja a Galaxist; az ő és Darth Vader hatalmát eddig senki sem kérdőjelezte meg. A Halálcsillag nemrég készült el, és a köztársasági lázadók egyre nyíltabban lépnek fel a birodalmi zsarnokság ellen. És ekkor, ebben a felfokozott hangulatban, a Birodalom néhány nagyura (Tisztviselők, szektorkormányzók) és katonák egy maroknyi csoportja összeesküvést sző azzal a céllal, hogy megdöntsék Palpatine császár és Darth Vader hatalmát, és így ők legyenek a Birodalom új vezetői. Ám hamar kiderül, hogy az összeesküvők közt olyanok is vannak, akiknek eszük ágában sincs a megszerzendő hatalmat megosztani másokkal...

A cselszövés résztvevői:
Trachta szektor-főkormányzó (úgynevezett Nagy-Moff); az összeesküvés feje, és az egyik legbefolyásosabb tisztségviselő a Birodalomban. Szeme helyén fotorecetorok vannak, arcán légző- és hangképző berendezést hord. Trachta hosszú időn át Palpatine császár jobb keze volt; ám most már alkalmatlannak látja a vén császárt a birodalom egybentartására, ezért terveket sző az eltávolítására.

Bartam szintén szektor-főkormányzó. Ez a kövér, kyborg-szerű ember, akinek egész testét páncél borítja, látszólag Trachta mellé áll, ám a háttérben saját céljait akarja megvalósítani.
Kadir szektor-kormányzó (a tisztség neve: Moff); a Coruscant biztonsági parancsnoka. Darth Vader annak idején kivégeztette apját, a korábbi biztonsági parancsnokot, ezért bosszúból áll az összeesküvők oldalára. Előbb Trachtával szövetkezik, ám később megpróbálja őt kijátszani Bartam ellen.
Gauer, egy hidegvérű bérgyilkos, Bartam szektor-főkormányzó bizalmi embere.
A történet további szereplői:
Coy admirális, a Mathayus nevű csillagromboló parancsnoka. Darth Vader ezen a hajón indul egy titokzatos Jedi felkutatására.
Dezsetes másodtiszt, akiről senki sem sejti, hogy az összeesküvők megbízottja Darth Vader hajóján.
Skosef, a birodalmi haderő tábornoka, akit Trachta megnyert az összeesküvés ügyének, ám később benne is csalódnia kellett.

 Ha valakinek ismerős a cím az nem véletlen. Réges-régen nagyon régen zúgó erdő közepében...ööö...az egy másik mese. Szóval réges-régen a SEMIC megjelentette ezt már egyszer Magyarországon (db.kepregeny.net link 1db.kepregeny.net link 2)

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Atom feed | HálóZsák képregények | 2003 óta